SPONZORIRANI SADRŽAJ

AKO IH JOŠ UVIJEK NISTE NABAVILI: Ovih pet začina obavezno morate imati kod kuće!

 Getty Images/iStockphoto
 

Začini dominiraju svakim jelom, bez obzira jeste li više skloni tradicionalnoj kuhinji ili volite eksperimentirati, a postoje oni bez kojih se jednostavno ne može. Oni mogu poboljšati glavna jela, predjela i deserte.

Slatka paprika

Začin koji nas mami na pripreme jela na žlicu poput variva, paprikaša i gulaša. Ipak, slatka paprika se fantastično nadopunjava i s jelima od mesa, kombinacijama s rižom i bogatim umacima. Njezina slatkasta aroma ujedno joj je i zaštitni znak, baš kao i jarko crvena boja kojom ćete (ne)namjerno dekorirati svoju hranu.

Bosiljak

Selective focus image of some green basil plants in an old terracotta pot.
Getty Images/iStockphoto

Kada pričamo o začinima, onda možemo slobodno reći kako je bosiljak kralj. Šalu na stranu, ali bosiljak je začin koji koristimo za brojne umake, kombinacije tjestenina, povrće, juhe, svježe salate, namaze, u tekućini za kuhanje ribe i na prženim ribama. Idealan je i kao dodatak predjelu uz sir i češnjak.

Cimet

Mario Kučera / Hanza Media

Iako ga se najčešće povezuje s božićnim praznicima, cimet je savršen antioksidans koji možete koristiti tijekom čitave godine. Od kombinacije s kojom uvijek dolazi u idealnom paru – jabukama pa sve do kave s mlijekom. Dovoljno je staviti samo malo cimeta u kavu da bi okus odmah bio bolji i intenzivniji.

Crni papar

Mario Kučera / Hanza Media

Nekoć je bio rezerviran samo za one koji si mogu priuštiti najveći luksuz, a danas možemo uživati u njegovom specifičnom okusu bez obzira na stalež. Kad je u pitanju kombinacija s hranom, slaže se baš sa svime. Juhe, umaci, meso, pa čak i u kombinaciji s namazima. Mali savjet je da ga svakako dodate pri kraju kuhanja kako bi u potpunosti uživali u njegovom okusu.

Kurkuma

Variation of Spices and Herbs like chili peppers, parsley, rosemary, peppercorns, cayenne pepper, tumeric, cumin, garlic and ginger on wooden background
Getty Images/iStockphoto

Kurkuma nas osvaja svojom prekrasnom žutom bojom, a u sebi sadrži važne vitamine i minerale idealne za naše zdravlje. Magnezij, mangan, kalij, vitamin B6 i vitamin C glavne su odlike kurkume koje pokazuju koliko dobrobiti ima na naše zdravlje. Idealan je začin u jelima poput variva, juhe, riže te ribljim jelima, a svakom jelu će podariti odličan okus i još bolju boju.

Više o začinima pronađite na: www. zacini-inspiracije.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:07