SPONZORIRANI SADRŽAJ

AKO IH JOŠ UVIJEK NISTE NABAVILI: Ovih pet začina obavezno morate imati kod kuće!

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 21.09.2018. u 10:00

A large selection of commonly used Indian cooking spices in wooden trays on an old table. Spices include, chili ,cumin, tumeric, corriander, cumin, cardamon, garam masala, saffron, cinamon and star anise, poppy seed, sesame, cloves, nutmeg, black and white pepper corns, aniseed and fenugreek.
Getty Images/iStockphoto

 

Začini dominiraju svakim jelom, bez obzira jeste li više skloni tradicionalnoj kuhinji ili volite eksperimentirati, a postoje oni bez kojih se jednostavno ne može. Oni mogu poboljšati glavna jela, predjela i deserte.

Slatka paprika

 

Začin koji nas mami na pripreme jela na žlicu poput variva, paprikaša i gulaša. Ipak, slatka paprika se fantastično nadopunjava i s jelima od mesa, kombinacijama s rižom i bogatim umacima. Njezina slatkasta aroma ujedno joj je i zaštitni znak, baš kao i jarko crvena boja kojom ćete (ne)namjerno dekorirati svoju hranu.

Bosiljak

Selective focus image of some green basil plants in an old terracotta pot.
Getty Images/iStockphoto
 

Kada pričamo o začinima, onda možemo slobodno reći kako je bosiljak kralj. Šalu na stranu, ali bosiljak je začin koji koristimo za brojne umake, kombinacije tjestenina, povrće, juhe, svježe salate, namaze, u tekućini za kuhanje ribe i na prženim ribama. Idealan je i kao dodatak predjelu uz sir i češnjak.

Cimet

Mario Kučera / Hanza Media
 

Iako ga se najčešće povezuje s božićnim praznicima, cimet je savršen antioksidans koji možete koristiti tijekom čitave godine. Od kombinacije s kojom uvijek dolazi u idealnom paru – jabukama pa sve do kave s mlijekom. Dovoljno je staviti samo malo cimeta u kavu da bi okus odmah bio bolji i intenzivniji.

Crni papar

Mario Kučera / Hanza Media
 

Nekoć je bio rezerviran samo za one koji si mogu priuštiti najveći luksuz, a danas možemo uživati u njegovom specifičnom okusu bez obzira na stalež. Kad je u pitanju kombinacija s hranom, slaže se baš sa svime. Juhe, umaci, meso, pa čak i u kombinaciji s namazima. Mali savjet je da ga svakako dodate pri kraju kuhanja kako bi u potpunosti uživali u njegovom okusu.

Kurkuma

Variation of Spices and Herbs like chili peppers, parsley, rosemary, peppercorns, cayenne pepper, tumeric, cumin, garlic and ginger on wooden background
Getty Images/iStockphoto
 

Kurkuma nas osvaja svojom prekrasnom žutom bojom, a u sebi sadrži važne vitamine i minerale idealne za naše zdravlje. Magnezij, mangan, kalij, vitamin B6 i vitamin C glavne su odlike kurkume koje pokazuju koliko dobrobiti ima na naše zdravlje. Idealan je začin u jelima poput variva, juhe, riže te ribljim jelima, a svakom jelu će podariti odličan okus i još bolju boju.

Više o začinima pronađite na: www. zacini-inspiracije.hr

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija