Pop art u kuhinji

Andy Warhol je napisao kuharicu. I da, genijalna je!

Recepti, koji sadrže mnoštvo namjernih tipfelera i pogrešnih izgovora, uključuju na primjer, “Piglet a la Trader Vic’s”, recept koji objašnjava chefu kako poslati vozača u restoran Plaza hotela i naručiti svinjetinu za van.

Izvor vijesti: Vogue

Andy Warhol, američki slikar, dizajner i filmski stvaratelj, vodeća ličnost ''pop arta'', umjetničkog pokreta koji se služi ikonografijom i tiskarskim tehnikama masovne kulture, nikada nije bio previše zainteresiran za gastronomiju osim što je proslavio Campbell's juhu čiju je ambalažu dizajnirao.

Happy Birthday Andy

A photo posted by Andy Warhol (@warholpopart) on

Tvrdio je kako ju je jeo svaki dan tijekom 20 godina, a fascinirala ga je njena mogućnost da ima jednak okus bez obzira na to tko ju jede.

#peramuseum

A photo posted by Andy Warhol (@warholpopart) on

Ali prije nego se bacio na dizajn ambalaže ove juhe, Warhol je (u suradnji sa Suzie Frankfurt) dizajnirao kuharicu ''Wild raspberries'' (Divlje maline). Kolekcija od 19 zanimljivih crteža i litografija će se prodavati na dražbi tijekom kolovoza.

Izvor fotografije: Brain Pickings

Recepti, koji sadrže mnoštvo namjernih tipfelera i pogrešnih izgovora, uključuju na primjer, “Piglet a la Trader Vic’s”, recept koji objašnjava chefu kako poslati vozača u restoran Plaza hotela i naručiti svinjetinu za van. U receptima se nalazi i omlet Grete Garbo, koji završava s uputom: ''Uvijek ga jedite sami u svijećama osvjetljenoj sobi.''

Izvor fotografije: Layer Swirl Decadence

''Divlje maline'' su bile Warholov pokušaj ismijavanja onih koji se prozivaju vrlo ozbiljnim kuharima i chefovima i koji su 50-ih kupovali, prema Warholu, pretenciozne francuske kuharice.

Izvor fotografije: Layer Swirl Decadence

Donosimo vam jedan recept iz kuharice kako biste mogli doživjeti duh koji je u kuharici želio dočarati!

A + P Suprise

Izvor fotografije: Natalie Neuberger

Kupite dva dana star bijeli biskvit u trgovini A + P i izrežite ga na tri vodoravna dijela debljine ¾ inča. Namačite ga točno 36 sati u pola šalice ruma, dvije i pol žličice šećera i pola šalice vode. Na svaki dio namažite džem od marelica i slastičarsku kremu, nadjenite poširanim marelicama i trešnjama. Glazirajte sa želeom i ostavite da odstoji. Pospite šećerom u prahu i pistacijima te ukrasite tučenim šlagom.

Kuharicu možete kupiti OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:32