OD NOVINARSTVA DO TELEVIZIJE

ANTHONY BOURDAIN I NJEGOVI UTJECAJI: Život i rad slavnog autora i chefa kao predmet kolegija na američkom sveučilištu!

 Anthony Bourdain Facebook page
Svakako bismo voljeli pohađati predavanja profesora Kennedyja

Od novinarstva do televizije, od putovanja i restoranske industrije, Anthony Bourdain je tijekom svoje karijere utjecao na brojna područja. Čak su i njegova literarna djela bitno inspirirana umjetnošću, filmom i djelima koja je osobno volio - i nije se bojao to istaknuti u svojim emisijama. Sljedeće će godine, Sveučilište Nicholas State u Thibodauxu (Louisiana) držati kolegij posvećen upravo njemu.

Anthony Bourdain, Image: 374218962, License: Rights-managed, Restrictions: UK USE ONLY. Reproduction fee payable on use. For queries contact Photoshot on + 44 (0)7421 6000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa entertainment
Profimedia, Uppa entertainment

Profesor Todd Kennedy je, inspiriran smrću slavnog chefa u lipnju ove godine, došao na ideju o stvaranju kolegija. Kao i puno njegovih fanova, i on je bio pogođen njegovom smrću, te je krenuo razmišljati o tome koliko je Bourdain zapravo bio uspješan. Predložio je kolegij pod nazivom ''Anthony Bourdain i njegovi utjecaji'' za proljeće 2019. godine te je isti i prihvaćem od strane fakulteta.

''Gotovo svaka epizoda Bourdainovih emisija je odavala počast velikim djelima književnosti i filma. Ovaj će kolegij spojiti Bourdainov rad s djelima i filmovima koi su utjecali na njega, povezujući načine razumijevanja svijeta oko nas kroz pogled transformativnog pisca i javnog lika.'' - rekao je Kennedy.

Anthony Bourdain Pasrts Unknown Facebook page

Materijali će uključivati filmove poput ''Apocalypse Now'' i ''Aguirre'' te ''The Wrath of God'', ali i knjige kao što su ''Legends of the fall'' autora Jima Harrisona te ''The Quiet American'' autora Grahama Greena.

Svakako bismo voljeli pohađati predavanja profesora Kennedyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:46