StoryEditor
UGOSTITE PRIJATELJE

BEZ STRESA: Deset savjeta kako vaše druženje uz večeru učiniti savršenim!

Ako vas činjenica da možete ugostiti vaše prijatelje na druženju uz večeru neizmjerno veseli, onda dijelite naš entuzijazam! Donosimo vam 10 savjeta kako izdržati užurbanu večeru i kako se provjereno zabaviti bez stresa!
 Getty Images/iStockphoto

Ne tražite isprike

Ne znam što napraviti. Ne znam kuhati. Nemam vremena počistiti stan. Kutna garnitura mi je prljava. Sve su to isprike zbog kojih ćete na kraju požaliti što niste organizirali druženje budući da nitko od vaših prijatelja vjerojatno neće ni primijetiti stvari koje vi primjećujete. Ako su prijatelji pravi, pojaviti će se s bocom vina, a ne hrpom predrasuda!

Recite prijateljima da donesu sitnicu

Najvjerojatnije će vaši prijatelji, čim ih pozovete na druženje pitati što mogu ponijeti. Nemojte biti ''fini'' i reći da ne trebaju ponijeti ništa. Da svatko donese neku sitnicu, to će vama olakšati posao, a i oni će se osjećati kao dio vaše male organizacije!

Outdoors on patio eating
Getty Images/iStockphoto
 

Sve što možete, pripremite prije vremena

90% cijele hrane za vaše druženje bi trebalo biti unaprijed pripremljeno. Nemojte si ostavljati za posljednji dan ništa previše, samo stvari koje trebate slagati prije nego gosti dođu i hranu koja treba biti topla.

Kokteli neka budu jednostavni

Premda svi cijenimo barmene koji znaju savršeno smiksati dobar koktel, ne želite gubiti puno vremena na sljubljivanje sastojaka za koktel. Izaberite dva, tri jednostavna i njih poslužite uz vino i možda nešto žestoko.

Spanish style dining table with paella and  Spanish style dishes on wooden table in backyard. Overview.
Getty Images/iStockphoto
 

Promijenite vrećice za smeće

Vjerujte nam, na zabavama se smeđe puni kao ludo! Biti će vam drago što ga nećete morati iznositi svakih 20 minuta!

Svakako dekorirajte stol

S nečim prirodnim, voće je uvijek dobar izbor i, naravno, svježe cvijeće!

Cheese platter starter appetiser pre dinner snack, assortment of different cheeses, nuts, olives and grapes served with wine
Getty Images/iStockphoto
 

Pripremite zalihe unaprijed

Osigurajte dovoljan broj tanjura, leda, bešteka, salveta… Najgore je da vam štogod ponestane pa ne možete brzo izreagirati!

Pripremite predjelo

Prije nego poslužite večeru, svakako poslužite neke grickalice s umakom ili mala predjela. S aperitivom naravno, neka to bude vrijeme kada ćete započeti razgovor i nastaviti ga za stolom.

Group of mid 20's people enjoying garden party on hot summer day. They are gathered around wooden table under a tree. There are seven people but only four visible in the frame. Backlit.
Getty Images
 

Zabavite se

To je jedino važno! Dijelite iskustva, započnite zanimljive teme i jedite dobru hranu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 04:54