Biste li pojeli rižu staru 7 godina? O, da.

Svi pričaju o rižotima s gljivama, o gustim juhicama i drugim krepkim jesenskim obrocima. Ako ste sve te varijante apsolvirali, možete probati i s nečim novim, točnije s Acquerello rižom odležanom sedam godina. Otkud nam dolazi? Uzgaja je obitelj Rondolino na farmi Colombara u Italiji. S obzirom na svoju kvalitetu, ova riža vrste Carnaroli nosi oznaku “Extra riže”.

Jedna od ključnih stvari koje vode do savršene riže jest proces odležavanja, a kako bi se on proveo, dobiveni urod mora biti pravilno uskaldišten u posebnim čeličnim silosima pod kontroliranom temperaturom. Tijekom dužeg perioda riža u kombinaciji s kisikom postiže optimalne kulinarske karakteristike, zrna su čista, riža je konzistentna, nije gnjecava ni ljepljiva, ne gubi škrob, proteine i minerale i puno je ukusnija.

Kod nas je možete kupiti jedino u delikatesama Bonkulović u Kaptol centru, a prepoznat ćete je po tome što je pakirana u lijepo dizajnirane i praktične emajlirane limenke. Cijena jedne limenke od 500 g je 106,00 kuna. Pa, tko si može priuštiti, neka proba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:53