Šest je pak, u svrhu eksperimenta, ostavio na Zemlji. Vino će na Međunarodnoj svemirskoj postaji biti 12 mjeseci, a po povratku će se usporediti s bocama koje su ostale na Zemlji.
Sve će se boce držati na konstantnoj temperaturi od 18 stupnjeva Celzijevih i neće biti micane cijelu godinu. Istraživači pretpostavljaju da će se, kad se boce napokon otvore, moći identificirati suptilne razlike u okusima. Također, pretpostavljaju da će držanje boca unutar posebne mikrogravitacije i izložene posebnim mikrozračenjima djelovati na aktivaciju bakterija i mikroorganizama koji mogu pozitivno utjecati na okus vina.
Iako su ovo prve boce vina koje su hrabro otišle u svemir, nisu prvo alkoholno piće koje je imalo prilike gledati Zemlju „odozgo”. Budweiser je proveo nekoliko eksperimenata na Međunarodnoj svemirskoj postaji, uglavnom kako bi istražio kako "svemirski" uvjeti utječu na sjeme ječma tijekom postupka pripreme slada.
Ako vas zanima možete li nabaviti bocu vina s Međunarodne svemirske postaje, odgovor je: da, naravno, ali ćete za njega morati izdvojiti osmeroznamenkastu cifru. Vino je dio „projekta luksuznih dobara” u sklopu kojega se bogatim pokroviteljima daje mogućnost posjedovanja raznih predmeta koji su određeno vrijeme proveli u svemiru.