NA STROSSMAYEROVOM TRGU

BURGER FEST TEST: Po izboru redakcije Dobre hrane, ovo je pet najboljih burgera koje možete pojesti na Zagreb Burger Festivalu!

 Sandro Sklepić
Između dvije polovice peciva kriju se iznenađujuće kombinacije okusa i sastojaka

Nezahvalan je zadatak između sedamdeset vrsta burgera koje ove godine možete kušati na Zagreb Burger Festivala powered by TABASCO® odabrati najbolji. Ipak, jučer smo cijeli dan postili kako bismo u kasnim poslijepodnevnim satima mogli kušati čak njih dvadeset te ocijeniti njihov okus, vizualni i opći dojam. Ocjene za vizualni dojam i okus su se dodjeljivale u rasponu od 1 do 5, dok je opći dojam bio zbroj prethodno navedenih kategorija. Ovo su burgeri koji su po izboru redakcije Dobre hrani na ovogodišnjem kušanju bili najbolji!

Sandro Sklepić

1. THE BURGER BAR

Prime bacon butter burger

VIZUALNI DOJAM: 5
OKUS: 4
OPĆI DOJAM: 9

Sandro Sklepić

The Burger Bar se ponosi svojim double burgerom koji služe u brioche pecivu tostiranom s maslacem, duplim cheddar sirom, duplom prženom slaninom i burnt butter mayo umakom. Za okruglim stolom hvalio se putrasti okus koji dolazi do izražaja, ali i pljeskavice koja je napravljena od vratnog kotleta govedine, goveđih rebara i prsa. Duple količine svih sastojaka burgeru su dale na sočnosti i upravo je on osvojio najviše bodova od strane redakcije Dobre hrane.

SAVJET: Dobra bi ideja bila u burger staviti sastojak koji će doprinijeti kiselinom. Lagani "hint" svježine ne bi bio na odmet.

2. RESHETKA BY ĐURINA HIŽA

Divlji Đuro

VIZUALNI DOJAM: 5
OKUS: 4
OPĆI DOJAM: 9

Sandro Sklepić

Sintagma "picture perfect" najbolje opisuje izgled burgera Đurine hiže. Pljeskavica od junetine i divljači (jelen) bila je debela i izrazito sočna, a umak od milerama i poriluka ju je savršeno ljubio. Divlji Đuro, osim navedenih sastojaka, sadrži i miks zelenih salatica, Reshetka umak te namaz od vrganja, lisički i bukovača. Jako dobar jesenski burger.

SAVJET: Umak se dosta upio u pecivo, ali ništa što se ne može riješiti "tampon" zonom prethodno navedenih zelenih salatica, osvijestiti to prilikom slaganja burgera.

3. THE GARDEN KITCHEN&BAR

Smokey double D

VIZUALNI DOJAM: 4
OKUS: 4
OPĆI DOJAM: 8

Sandro Sklepić

Iako preferiramo brioche peciva, ovo od krumpira je bilo prilično dobro, nimalo suho. Dupla juneća dimljena pljeskavica je bila savršena, a dodatno su joj pripomogli dimljeni sir, domaći BBQ mayo umak, te ljubičasti luk. Klasika s blagim pomakom koja nam se svidjela.

SAVJET: Kopar u kiselim krastavcima se možda ipak malo previše osjeti i na trenutke preuzima okus.

4. SUBMARINE BURGER

Obelix

VIZUALNI DOJAM: 3
OKUS: 4
OPĆI DOJAM: 7

Sandro Sklepić

Pljeskavica od junetine bila je jako dobra, sočna. Umak od istarskog bijelog tartufa je bio obilno rasprostranjen po cijelom umak i dovoljno jak da zadovolji sve ljubitelje. Za razliku od nekih drugih burgera s umacima od tartufa koje smo isprobali, u ovom se na njemu nije štedjelo. U burgeru se nalazi i svježa rukola, brie sir, grubo sjeckani orasi te grilana kruška koja je pravo iznenađenja, u pozitivnom smislu.

SAVJET: Kombinacija sira i umaka rezultira blago premasnim umakom.

5. EL TORO

Asado burger

VIZUALNI DOJAM: 4
OKUS: 3
OPĆI DOJAM: 7

Sandro Sklepić

El Torov Asado burger sadrži pljeskavicu od Black Angus govedine koja je bila čvrsta i puna okusa. Sve pohvale. Osim nje, u burgeru su i cheddar sir, iceberg salata, salsa verde s grilanim paprikama i chorizo kobasicom te chimichurri majoneza umakom. Glavna odlika ovog burgera je - sočnost. S umakom su i više nego darežljivi, a do izražaja vrlo jasno dolaze i grilana paprika i umak i meso.

SAVJET: Burger može biti potencijalna "šaftna katastrofa" zato pažljivo dok ga jedete. Nije primjedba, više upozorenje gladnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:00