USPJEH NA PRESTIŽNOM NATJECANJU

ČESTITKE: Damjanić osovojio čak dva zlata na International Wine Challangeu u Londonu!

 Damjanic Official Facebook Page
Sjajna vijest za Ivana Damjanića, vrlo talentiranog vinara iz okolice Poreča, je upravo pristigla iz Londona. Na jesenskom izdanju IWCa (International Wine Challangea), koji se za razliku od konkurentskog DWWA (Decanter World Wine Awards) održava dva puta godišnje, dva bijela vina Ivana Damjanića iz Fuškulina osvojila su zlatnu medalju.

S obzirom da je IWC vjerojatno najstrože natjecanje na svijetu gdje za zlatnu medalju treba osvojiti minimalno 95 bodova od mogućih 100 i da za osvajanje zlatne medalje morate dobiti istu ocjenu od čak tri različite komisije, postignuće vinarije Damjanić je zaista iznimno. Jednu zlatnu medalju je osvojila redovna Malvazija iz 2016., koja je ljetos i na ocjenjivanju IQ malvazija organiziranom od strane naše redakcije također ocijenjena kao najbolja malvazija tog godišta, pa je IWC medalja dodatna potvrda kvalitete tog vina kao i kvalitete ocjenjivačkog panela naše redakcije.

Damjanic Official Facebook Page

Damjanic Official Facebook Page

Damjanic Official Facebook Page

Drugu zlatnu medalju je osvojilo Clemente iz 2015. koje spada u kategoriju odležanih vina i sastoji se od sorti malvazija 60%, chardonnay 30% i pinot bijeli 10%. Dozrijevano je 12 mjeseci u francuskim baricima, a potom dodatno dozrijevano još godinu dana u boci. Malvazija 2016. se na tržištu nalazi po cijeni od 65 kuna, a Clemente blanc po cijeni od 115 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:26