Upravo su održani 13. Dani hrvatskog kuharstva u Varaždinskim Toplicama, osim natjecanja mladih budućih kuhara i slastičara, posljednjeg dana natjecanja proglađeni su predstavnici Hrvatske na Europskom kvalifikacijskom natjecanju za sudjelovanju na Bocuse d'Or kulinarskom natjecanju koje će se održati u Lyonu to su Jurica Obrol te Matija Roso iz šibenskog restorana Pelegrini.
Juricu i Matiju dakle očekuje prvo nastup na Europskom natjecanju u estonskom Talinu 28.-29. svibnja 2020. kad ćemo doznati hoće li se naši predstavnici plasirati na glasovito svjetsko finale Bocuse d´Or.
Naime, Bocuse d´Or održava se svake dvije godine, najveće i najspektakularnije natjecanje na svijetu na kojemu se predstavljaju novi talenti, od kojih će mnogi postati veliki chefovi.
Podsjetimo da je baš ovih dana predstavljeno i novo izdanje međunarodnog festivala gastronomije i ugostiteljstva koji je u glavnoj organizaciji šibenskog tima Pelegrini - Chefs´Stage.