VIJESTI IZ GASTRO SVIJETA

CHEFICA GARIMA ARORA: Prva Indijka koja je osvojila Michelinovu zvijezdicu za svoj restoran Gaa u Bangkoku na Tajlandu!

 SUPERB Facebook page
Chefica Garima Arora postala je prva Indijka koja je osvojila Michelinovu zvijezdicu za svoj restoran Gaa u Bangkoku na Tajlandu

''Još uvijek sve sjeda na svoje mjesto.'' - govori Arora koja je počela kuhati kad je imala 21 godinu. Odlučila se preseliti u Pariz iz rodnog Mumbaia, kako bi pohađala slavnu kulinarsku akademiju Cordon Bleu.

''Nisam bila ni svjesna što me čeka, tamo sam odrađivala i puno nepotrebnog posla, ali sam se naučila s time nositi.'' - govori Arora.

Gaa Restaurant Facebook page

Iako je njezin kulinarski put službeno započeo kad je navšila 21 godinu (radila je kao novinarka prije toga), govori kako je ljubav njene obitelji prema hrani zapravo već puno prije ucrtala njen put. Punjabi kuhinja je jedna od najcjenjenijih u Indiji, a specijaliteti poput paranthe i piletine s maslacem su poznati diljem svijeta. Stanovnici regije Punjab poznati su po svojoj velikodušnosti kad je u pitanju hrana te tome što iznimno vole jesti.

Gaa Restaurant Facebook page

Garima Arora kaže kako je upravo to ono što ju inspirira u kuhanju.

''To je taj osjećaj da gosti jedu domaću hranu. Pokušavamo ga imitirati u našem restoranu i učiniti naše goste sretnima.'' - rekla je Garima.

Gaa Restaurant Facebook page

Garima je istaknula kako je njen otac od najranijih dana utjecao na nju. Gledajući njega kako kuha, a kuhao je različite kuhinje svijeta, i sama je otkrila ljubav prema kuhanju.

''Nekoć je radio rižoto i hummus, 90-ih, kada nitko u Indiji nije uopće znao što je to.'' - govori Garima.

Gaa Restaurant Facebook page

Prije otvaranja restorana Gaa u travnju 2017. godine, radila je nekoliko slavnih chefova poput Gordona Ramsaya, Renea Redzepija i Gaggana Ananda.

Gaa Restaurant Facebook page

''Mislim da je kuhati kreativno iznimno zadovoljavajuće. Samo činjenica da sve to radiš svojim rukama tako smiruje.'' - govori Garima. Danas, Gaa nudi mnoštvo jela inspiriranih njenim indijskim odgojem i internacionalnim svjetonazorom.

''Pokušavam kombinirati to dvoje kako bih stvorila nešto suptilno, lijepo i pomalo intelektualno.'' - govori Garima.

Gaa Restaurant Facebook page

Michelinove zvijezdice, koje se dodjeljuju restoranima za označavanje njihove izvrsnosti, vjerojatno su najpoznatije nagrade u industriji. Dobivanje zvjezdice nije samo priznanje - ona također može biti poticaj poslovanju. Arora kaže da je ponosna na svoju ekipu i restoran te želi se usredotočiti na Gaa i "nastaviti raditi ono što radi".

Gaa Restaurant Facebook page

Kao chef, sve što želiš jest gostu prenijeti taj osjećaj da ''nikada do sad nije pojeo nešto ovakvo.'' - zaključila je Garima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:06