ŠTO CHEFOVI PRIVATNO VOLE?

CHEFOVI SAVJETUJU: Pitali smo naše meštre od kužine gdje privatno s obitelji i društvom odlaze na dobru klopu i evo što su nam odgovorili!

 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Gdje naši chefovi pune baterije?

Svi imamo svoja omiljena mjesta koja volimo posjetiti preko vikenda i odmoriti glavu od napornog tjedna uz dobru hranu i još bolju kapljicu vina. Palo nam je na pamet pitati neke od naših najboljih chefova gdje oni vole provesti svoje slobodno vrijeme preko i vikenda i što će najčešće naručiti u svojim omiljenim restoranima.

Braco Sanjin (Perivoj)

Split, 260617.
Chef Braco Sanjin, pripremio je dva jela od skampa u restoranu O'Zlata . Na fotografiji: Braco Sanjin priprema tjesteninu sa skampima
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Splitski chef sa svojim dragim kolegama voli odlutati u neku sakrivenu konobu.

''Kad je sezona mlade janjetine volimo otići u restorane koji su specijalizirani baš za njenu pripremu. Izdvojio bih restoran Perlica u Klisu kad je u pitanju janjetina, a volim otići i u konobu Otprilike ovako u Splitu.'' - rekao je Braco.

Marko Palfi (The Garden Bar & Kitchen Čakovec)

Cakovec, 310118.
Restoran Mundoaka.
Priprema hamburgera.
Na fotografiji: Marko Palfi, glavni kuhar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Chef The Garden Bar & Kitchena voli posjećivati skriveni restoran nadomak Zagreba koji, zapravo, oduševljava sve koji ga otkriju.

''Za vikend na ručak volim otići u Bistro Karlo na Plešivici, a najviše volim naručiti teleći flank steak.'' - rekao je Marko.

Stipan Iličić (Balon)

Mario Kučera

Chef zagrebačkog fulira Balon voli isprobavati hranu u novootvorenim mjestima i otvoren je za svaku vrstu kuhinje.

''Preferiram domaću spizu, svježe sezonske namirnice koje mogu jesti u opuštenoj atmosferi. Uglavnom su to mjesta u okolici Zagreba (kleti) gdje se uvijek pronađe dobra domaća klopa. Volim otići u klet Slavagora u okolici Samobora na domaće štrukle i patku s mlincima.'' - govori Stipan.

Matija Bogdan

Cakovec, 310118.
Restoran Mundoaka.
Priprema hamburgera.
Na fotografiji: Matija Bogdan, kuhar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Matija nam je rekao da kod kuće kuha gotovo svaki dan (ako ne i svaki!), a i za ekipu vrlo često vikendima priprema hranu.

Lagao bi kad bih rekao da se vikendom na putu do doma ne pronađe neka kebapčinica koja radi do 5 ujutro, a znam se zaletiti i do pekare na početku Radićeve koja radi od 0-24. :) Ali kad je odlična klopa u pitanju, kad god odem u Čakovec jedem kod Marka Palfija. Nedavno me jako iznenadila Konoba Vinko u Konjevratama kraj Šibenika, tamo sam jeo iznimno dobre janjeće tripice. U Zagrebu jako volim Stari fijaker, a kad se zaželim pizze, O’Hara mi je prvi izbor. - rekao je Matija.

Hrvoje Kroflin (Mano 2)

Hrvoje Kroflin Official Facebook Page

Hrvoje Kroflin najviše voli pojesti nešto što mu skuha punica ili mama!

Meni je najdraže pojesti dobar grah s kobasicom, sarmu, istarsku maneštru, čvarke i špek... Najviše volim otići na gablec kod punice i mame! A od restorana za gablec su tu Gabreku 1929, Miramare, Trnjanka, Purger. - rekao je Hrvoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:19