PROJEKT KOJI ZBLIŽAVA CHEFOVE

CHEFS AT SEA: Deset ponajboljih hrvatskih chefova kuha u isto vrijeme diljem zemlje s kolegama iz Slovenije, Nizozemske, Švicarske i Austrije!

Ustupljene fotografije Jeunes Restaurateurs d´Europe

 

Drugi put zaredom, prestižno europsko udruženje mladih restoratera - Jeunes Restaurateurs d´Europe organizira manifestaciju pod nazivom Chefs on the sea. Ideja je da se u subotu 29.06 u deset restorana diljem zemlje posluži večera u 19.30 koju će pripremiti ponajbolji hrvatski chefovi sa svojim kolegama iz Slovenije, Nizozemske, Njemačke, Austrije i Švicarske.

Cilj projekta je uspostavljanje odnosa između chefova različitih kultura i iskustava te prezentacija hrvatske gastronomije i bogatstva koje naša zemlja posjeduje. Cijena menija koji neće brojati manje od pet sljedova zajedno s vinima iznosi 1000 kuna.

“Chefs at sea” našoj je udruzi jedan jako drag i važan projekt. Zajednička želja bila je napraviti nešto atraktivno i usred turističke sezone, ali smo se susreli s problemom da su svi chefovi jako zauzeti u navedenom periodu te smo tome doskočili upravo osmišljavanjem ovakvog formata. Prva godina se pokazala odličnom i ove godine imamo jos vise sudionika te vrhunskih gostujućih poznatih chefova koji su ujedno i naši prijatelji iz inozemstva." izjavio je Teo Fernetich iz restorana i boutique hotela San Rocco.

Ustupljene fotografije Jeunes restaurateurs d ´Europe
 

Hrvatski restorani koji su podržali ovaj projekt su: Badi, Konoba Boba, Boškinac, Draga di Lovrana, Foša, Lešić Dimitri, Marina, Pelegrini, Pergola, San Rocco i Zigante.

Rezervacije se primaju izravno u restoranima sudionicima projekta, a evo tko gdje kuha:

Kars van Wachem, Saffrann, NL & Badi 

Lukas Kapeller AT & Boba 

Marko Pavčnik, Pavus SLO & Boškinac 

Edwin Soumang, One, NL & Draga di Lovrana 

Luka Gmajner, Galerija Okusov, SLO & Foša 

Giulio Terrinoni, Per Me, ITA  & Pelegrini 

Emanuele Donalisio, Il Giardino del Gusto, ITA  & Lešić Dimitri Palace 

Heribert Dietrich, Kloster Hohwald, CH & Pergola 

Christian Miettermaier, Villa Mittermaier & Zigante DE 

Jure Tomič, Debeluh, SLO & San Rocco

 

Izdvajamo

Iz drugih medija