NOVO MJESTO

CHOCODOO: Novo mjesto u Boškovićevoj gdje se mogu kupiti vrhunske čokolade s fairtrade certifikatima!

 Marko Miščević
Jede vam se čokolada? Ali ne “obična” čokolada, nego ona za koju ste potpuno sigurni od kojih je sirovina napravljena, gdje su rasle te sirovine, tko ih je brao, gdje su se prerađivale i na kraju želite znati kako je nastala ta čokolada. Pa... gdje ih nabaviti?

Imamo spreman odgovor: čokolade koje smo pronašli i kušali u samom centru grada (pokraj svake čokolade nalazi se zdjelica i kockice koje svaki kupac može kušati) ne koštaju puno i jako su fine. Otkrijmo tajnu i skratimo priču: u Boškovićevoj 17, pomalo sakrivena od pogleda, nalazi se najčokoladnija trgovina u Zagrebu: Chocodoo.

Marko Miščević

- Prilično sam dugo radio u Njemačkoj, i to upravo s tvrtkom koja posluje s čokoladama i sirovinama, isključivo onima koje imaju certifikat Fairtrade te, naravno, i certifikat da su svi sastojci ekološkog uzgoja - rekao nam je Domagoj Vrabec, koji je s mlađim partnerom Davorom Karasom odlučio Zagrebu ponuditi najbolje čokolade od najzdravijih sastojaka.

Marko Miščević

Skromno uređena trgovina bez ukrasa jednostavno vas tjera da pogledom šarate po policama: Elysia, Bio Company, Eeinrich’s, Ichoc, Gepa; Irmas, Viviani Irresistible, Lacoa samo su neka od svjetskih proizvođača čokolada koje su u Hrvatskoj slabo poznate, ali zato itekako cijenjene u svijetu.

Marko Miščević

Čokoladne divote koje pune usta aromom pravog kakaovca uz dodatak, primjerice, himalajske soli, pa čokolade punjene šumskim voćem, borovnicama, jagodama, malinama, narančom. Bijela čokolada s mangom i kokosom, ili možda mini čokoladice Divine s tamnom karamelom? Teško se odlučiti, ali treba napomenuti da se u prodavaonicama mogu nabaviti i čokolade za vegane, kao i one za dijabetičare, a ako ste pasionirani slastičar, ovdje možete kupiti i Weinricht tamnu i bijelu čokoladu za izradu savršenih glazura.

Marko Miščević

Cijena? To morate otkriti sami, ali iznenadit ćete se koliko čokolada će se naći pogotovo sada, kada dolaze blagdani, u vašoj vrećici za ne tako veliki novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:28