Crni kruh s mlaćenicom, sjemenkama i sirom

Radimo sami svoj kruh!

Ne postoji ništa lakše nego napraviti svoj kruh, pogotovo ako doma imate mikser s nastavkom za tijesto. Dovoljno je samo pomiješati sastojke i kruh je tu! Ovaj je obogaćen mlaćenicom i krem sirom zbog čega mu je okus još puniji i mekši. Vjerujte nam, piece of cake za napraviti!

Trebati će vam:

  • 300 g crnog brašna
  • 200 ml mlaćenice
  • 250 g krem sira
  • 4 jaja
  • 2 žlice suncokretovih i bundevinih sjemenki
  • ¼ žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo

 

Priprema:

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i solju. Dodajte blago umućena jaja, mlaćenicu i sir. Miksajte mikserom s nastavkom za tijesto dok ne dobijete ujednačenu masu. Na kraju dodajte grubo nasjeckane sjemenke. Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, u njega stavite kruh i pospite ga dodatno sjemenkama. Stavite peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu na oko sat vremena. Gotov kruh prekrijte krpom i pustite da se ohladi.

Izdvajamo