NE PROPUSTITE!

DANAS I SUTRA UZ JUTARNJI: Božićne kuharice Dobre hrane s provjerenim receptima!

Bliže se blagdani, a samim time se zakuhtavaju i pripreme svečanog ručka. Donosimo vam divne recepte koje smo skuhali što sami što uz pomoć naših chefova i koji bi mogli razveseliti vaše najmilije!

Prva i treća fotografija u naslovnoj fotografiji: Mario Kučera

Nemamo svaki dan svečani ručak, niti bi to bilo dobro jer veselje i iščekivanje svih tih finih okusa i mirisa ne bi bilo jednakog intenziteta. No, to ne znači da si neka dobra jela i drukčije zalogaje ne možemo priuštiti. Dapače, kuhati treba, i to najbolje u društvu, kao što se trebamo okupljati za stolom i zajedno dijeliti svu tu divnu hranu koju smo pripremili. Uvijek ostane nešto od dan ranije, a neke od tih namirnica mogu se ukomponirati u fora zalogaje, pri čemu samo treba pustiti mašti na volju i rezultat će biti odličan.

Ne ustručavajte se kombinirati i ono što na prvu izgleda nespojivo, ne štedite na sastojcima, obogatite male zalogaje, poput brusketa, mini burgera, sendviča, salata i namaza raznim povrćem, umacima, dresinzima, začinima, orašastim plodovima, sjemenkama... sve je dopušteno i poželjno. Kad vam navrate neočekivani gosti, koliko god da ih je u kući, dovoljno će biti da imate kruh koji narežite, prepečete i namažete nekom paštetom ili namazom koji se priprema za tren oka, dovoljno je staviti konzervu tune, skuša, inćuna s malo krem sira, majoneze, krastavaca i možda kapara u zdjelu i eto sjajne riblje paštete.

U pripremu sitnih kolačića možete uključiti cijelu obitelj, a ukrašavanje će biti posebna radost za klince. One, možda malo potrgane ili neuspjele stavite u trenutnu potrošnju, dok ljepše na koje ste ponosni izdvojite: u prigodnom tanjuru ili složeni na pladnju bit će lijep ukras stola, a možete ih i zapakirati u ukrasne kutije ili staklenke koje ukrasite mašnama pa ih stavite pod bor - na veselje svim ljubiteljima slatkog

Kako god, zabavljajte se u kuhinji! A uz prstohvat volje i ljubavi čisto sumnjamo da će i dobar okus izostati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:09