CHEFOVSKA POSLA

DANAS KUHAM PO CHEFOVSKOM RECEPTU: Ova talentirana Dubrovkinja pripremala je svoje recepte za Bona Voxa i Karolinu od Monaka!

 Maja Danica Pečanić
Ekskluzivno donosimo recept chefice Ete Gverović koji je objavljen u novoj “Hrvatskoj kuharici” autora Mate Jankovića u izdanju Školske knjige

Eta Gverović, rođena u Dubrovniku, završila je medicinsku školu, no za profesionalnu karijeru odabrala je kuhanje. Kao kuharski uzor navodi majku Kate, a kuha jer hranom želi usrećiti ljude. Najviše je privlači kreativnost - voli smišljati nove recepte i kuhati neobična jela. Njezin restoran Gverović-Orsan, u kojem je obitelj Gverović uspjela sačuvati duh prošlih vremena, nekoć je služio za skladištenje brodica renesansnih dubrovačkih plemića. Smješten tik uz more, na terasi u domaćoj hrani nadahnutoj tradicionalnim receptima uživali su Bono, Karolina od Monaka i mnogi slavni. Etino najdraže jelo je brodet od morskih plodova, a osobito uživa kad joj ga pripremi kći Ena. Voli gledati kulinarske emisije i jednog bi dana voljela i sama u nekoj od njih sudjelovati.

Maja Danica Pečanić

Kako se najradije opuštate ljeti?

Na plaži.

Koja vam je omiljena ljetna namirnica?

Salata.

Kojoj se vrsti zimnice posebno veselite ove godine?

Ajvaru.

Koji vam je slavni gost ostao u najljepšem sjećanju?

Bono Vox. Bio je prije nekoliko godina, došao je jahtom i nismo ga odmah prepoznali. Konobarica ga je pitala je li on Bono, a on je potvrdio i rekao da je ljepši nego na slici.:)

Koji od svojih recepata najviše volite pripremati?

Svoj brudet od jastoga, škampa, školjaka… Drugačiji mu je okus. Brudet s purom (žgancima).

Najdraže domaće vino?

Crno merlot, bijelo, zapravo rose od Saints Hillsa.

Kojom tehnikom najčešće pripremate ribu za obitelj?

Isto kao i u restoranu, na drva.

Niti jedna salata nije potpuna bez... Maslinova ulja.

Tajna savršenog rižota krije se u... Moru.

Koji vam je omiljeni desert?

Palačinke s umakom od divlje, ljute naranče.

Koju mediteransku zemlju želite posjetiti?

Portugal, zbog Ronalda.

Gdje provodite godišnji odmor?

U Zagrebu!

Šporki makaruli

Maja Danica Pečanić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:11