KOJI JE NAJBOLJI?

DANI HRVATSKOG PRŠUTA: U Hrvatskoj se godišnje proizvede samo 350 tisuća pršuta, a pojede ih oko 700 tisuća!

    AUTOR:
    • Sunčana Barušić

  • OBJAVLJENO:
  • 04.04.2019. u 10:25

Zagreb, 030419.
Roosveltov trg.
Hrvatska Gospodarska komora.
Press konferencija povodom predstavljanje manifestacije Dani hrvatskog prsuta.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

 

Budući da su četiri certificirana i zaštićena (Istarski, Krčki, Dalmatinski i Drniški) sve traženija izvan granica Hrvatske, logično je zaključiti kako velik broj Hrvata, a potom i turista, nažalost, jede uvozni pršut, ponekad pun aditiva i aroma, dok su domaći proizvedeni bez dodatne kemije, na tradicionalan način koji ponajviše ovisi o vjetru - buri.

Zagreb, 030419.
Roosveltov trg.
Hrvatska Gospodarska komora.
Press konferencija povodom predstavljanje manifestacije Dani hrvatskog prsuta.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Pa, kakav je to zaštićen, domaći pršut i koji je najbolji - jer, bit će i proglašenje novog šampiona - možete doznati na petim Danima hrvatskog pršuta, koji će se 26. travnja održavati u zagrebačkom hotelu International, a 27. travnja na zapadnom djelu Trga bana Josipa Jelačića.

Zagreb, 030419.
Roosveltov trg.
Hrvatska Gospodarska komora.
Press konferencija povodom predstavljanje manifestacije Dani hrvatskog prsuta.
Na fotografiji: Dragan Kovacevic, potpredsjednik HGK-a, Darko Markotic, Ante Madir, izvrsni direktor hrvatskog prsuta, Drago Pletikosa, predsjednik udruge drniskog prsuta, Hani Hreljak, predstavnica, Ana Babic, predstavnica udruge dalmatinskog prsuta.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam, Ana Babić iz pršutane Voštane, Drago Pletikosa, predsjednik Udruge drniškog pršuta, Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK Karlovac i Ante Madir, izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“ najavili Dane hrvatskog pršuta u prostorijama HGK.


Na najvećoj manifestaciji pršuta u našoj zemlji sudjelovat će dvadesetak proizvođača, članovi Klastera hrvatskog pršuta, a prvog će dana biti organizirane i radionice te okrugli stolovi.

Zagreb, 030419.
Roosveltov trg.
Hrvatska Gospodarska komora.
Press konferencija povodom predstavljanje manifestacije Dani hrvatskog prsuta.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija