Čekaj, kuham tjesteninu!
Nerijetko radimo nekoliko stvari odjednom pa recimo kad kuhamo tjesteninu često u međuvremenu pripremamo umak ili pričamo na telefon. Što god radili sigurno vam je bar jednom kipuća voda iskipjela iz posude. Pokušajte na sredinu lonca staviti drevnu kuhaču i stvari bi trebale ostati pod kontrolom.
Antitalent za skladištenje začinskog bilja
Nemojte dopustiti da vaše začinsko bilje propadne. Jednostavno ga možete sačuvati tako što ćete ga nasjeckati na sitnije komadiće, položiti u kalup za ledene kockice, preliti otopljenim maslacem ili uljem pa zamrznuti. Kad vam bude trebalo u kuhanju samo ubacite u jelo.
Pečete muffine, a nemate kalupe!
Ne očajavajte, ako imate papir za pečenje!
Muke po prianjajućoj foliji
Prianjajuća folija vrlo dobro čuva svježinu namirnica, ali često zamotavanje bude prilično neuredno jer se folija počne petljati. Kako biste to izbjegli, držite prianjajuću foliju u hladnjaku i pakiranje namirnica bit će daleko jednostavnije.
Čišćenje drvenih dasaka
Drvene daske vrlo često ne možemo dovoljno dobro očistiti, ali jednostavnim trikom uklonit ćete sve bakterije. Uzmite polovicu limuna i veći prstohvat soli pa dobro izribajte dasku, a zatim isperite.
Čišćenje masivnih tava
Masivne tave od lijevanog željeza vrlo su nezgodne za čišćenja iako se upravo u njima pripremaju najukusnija jela. Sljedeći put uzmite šaku krupne soli i izribajte tavu. Trebali biste biti zadovoljni rezultatom.
Smeđi šećer i korica naranče
Ako ga ne čuvate kako treba, smeđi šećer će vam se početi grudati, a jednom kad otvrdne više ga ne možete upotrebljavati. Kako biste to spriječili, u vrećicu sa šećerom dodajte komadić narančine kore ili komadić jabuke i dobro zatvorite. Trebao bi puno duže ostati svjež.
Savršenstvo zvano - jaje na oko
U zagrijanu tavu razbijete jaje, a uz sam rub dodate i malo vode. Pričekajte nekoliko minuta i jaja na oko trebala bi biti sočnija s ovim malim trikom.
Treba vam kist?
Ako u svojim kuhinjskim ormarićima ili ladicama nemate kist, jednostavno ga možete izraditi od papira za pečenje. Presavijte komad papira za pečenje nekoliko puta, zatim ga narežite na trake (ali tako da režete do pola papira kako bi se trakice ostale držati) i koristite poput kista!
Mesna štruca za 15 minuta
Vjerojatno vrlo rijetko pripremate mesnu štrucu baš zato što vam je potrebno više od sat vremena da je ispečete. Prethodno pripremljenu smjesu, rasporedite u kalupe za muffine, pecite 15 minuta na 230°C.