Istina, uvijek preferiram slastice boljih sastojaka i zamjenu za bijeli šećer i brašno pa su gotovo svi prošlogodišnji božićni kolačići bili poprilično hranjivi, no jednako sam uživala i u onim tradicionalnim. Svejedno sam vam za ovaj Uskrs, i uskrsno izdanje Dobre hrane, odlučila pokazati kako napraviti malo drukčije, još šarenije i od boljih sastojaka ukusne dječje zalogaje za nadolazeći blagdan. Znam da ste upoznati s raznim prirodnim metodama bojenja jaja (špinat za zelenu, cikla za crvenu, kurkuma za žutu boju itd.) pa sam tu klasičnu temu preskočila i pretvorila je u nešto nesvakidašnje, ali i dalje fora, pogotovo za djecu koja se na neki način moraju zabaviti u kuhinji dok vi pripremate ostatak hrane.
Stoga pronađite kalup u obliku jaja, nabavite sočne jabuke i raznobojne prahove te pretvorite "farbanje" u sasvim novu tradiciju. U uskrsnim rolicama od šunke htjela sam ukomponirati sve okuse koji su nam poznati i omiljeni kad pomislimo na Uskrs, a za doručak ove godine napravite zdrave palačinke od banana u obliku zeca. Još je samo preostalo napraviti desert pa u pravom proljetnom duhu složite svoj mali vrt u čaši s okusom torte od mrkve napravljene od boljih sastojaka. Svaki od recepata prilagođen je vrijednim dječjim ručicama, a i okusni pupoljci bit će im zadovoljeni. Sretan Uskrs želi vam mala obitelj Chiarina tanjurića!