NAJRELEVANTNIJI IZBOR U ZEMLJI

DOBRI RESTORANI 2020.: Za sve one koji žele znati gdje dobro jesti, otvaramo devetu sezonu izbora najboljih hrvatskih restorana!

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA
Ove nedjelje, u prilogu Dobra hrana u Jutarnjem listu, izaći će prve recenzije stručnog žirija (članovi su nepromijenjeni) Dobrih restorana...

Kako bismo u kraj 2019. godine ušli u stilu, s ovotjednim prilogom Dobra hrana (Jutarnji list) kreće i deveto izdanje izbora Dobri restorani u organizaciji Jutarnjeg lista. Kada je 2012. godine pokrenut ovaj projekt, prvi svoje vrste na našim prostorima, nismo mogli ni zamisliti da će već te prve godine postati i potom ostati najrelevantniji prikaz razvoja restoranske scene u Hrvatskoj. Rezultati Dobrih restorana ne samo da su pomogli afirmirati brojne restorane i chefove, nego i dalje služe kao poticaj da se kvaliteta usluge u hrvatskim restoranima podigne na zavidnu razinu.

Zagreb, 100619.
Hotel Esplanade.
Dodjela nagrada Dobri restorani.
Na fotografiji: Bruno Vokal.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Ovogodišnjim izborom stoga želimo istaknuti restorane koji su svojim radom u protekloj godini zadržali vjerne goste, ali i stekli poklonike koji im se iznova vraćaju, i to ne samo zbog izvrsne hrane nego i zbog vrhunske usluge i ugodnog ambijenta.

I ove godine biramo restorane koje odlikuje visoka kvaliteta usluge i ponude, ali ih razvrstavamo u pet kategorija. Restorani iz cijele Hrvatske koji zavređuju pažnju dijelit će se na restorane visoke kuhinje, tradicionalne restorane, restorane kreativne urbane kuhinje, hotelske restorane visoke kategorije i restorane etničke kuhinje.

Zagreb, 100619.
Hotel Esplanade.
Dodjela nagrada Dobri restorani.
Na fotografiji: Gari Cappelli i Ana Grgic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Restorane visoke kuhinje predstavljaju gastronomska odredišta u čijim se kuhinjama prate svjetski trendovi, ne samo po pitanju tehnika pripreme hrane nego i načina na koje chefovi promišljaju i kombiniraju namirnice. Tradicionalni restorani s druge strane čuvaju recepture specifične za određeno podneblje i nude svojim gostima kvalitetna jela u kojima Hrvati već stoljećima uživaju, što ne isključuje ni njihove modernije inačice. Restorani kreativne urbane kuhinje uključuju restorane u kojima možete pojesti popularnu uličnu hranu poput pizze, hamburgera, dobrog roštilja ili sličnih modernih jela, a u kojima se trude zadovoljiti sve ukuse i cjenovne kategorije. Hotelski restorani visoke kategorije obuhvaćaju one koji pružaju maksimum, i u smještaju i u gastronomskom doživljaju. Restorani etničke kuhinje su svi oni koji nude svjetsku kuhinju (indijski, afrički, turski...).

Zagreb, 100619.
Hotel Esplanade.
Dodjela nagrada Najbolji restorani.
Na fotografiji: nagradjeni.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Osim kvalitete hrane i njene prezentacije, stručni žiri promatrat će i kako funkcionira servis i kakav je ambijent te nagrađivati cjelokupni doživljaj posjete restoranu. Svrha ovog izbora je zahvaliti restoranima i chefovima na njihovu predanom radu te najnovijim informacijama potaknuti što veći broj naših čitatelja da obogate svoju svakodnevicu i za posebne prilike odaberu mjesto s popisa Dobrih restorana te pritom dobiju pravu vrijednost za svoj novac.

Za sve novosti pratite naš tjedni prilog u Nedjeljnom Jutarnjem, magazin Dobra hrana i naše internetske stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:23