RECENZIJE SE NASTAVLJAJU

DOBRI RESTORANI SE NASTAVLJAJU: Nemojte se opustiti, odmah nastavljamo s ocjenjivanjem za izbor 2020. godine!

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA
Pobjednici izbora Dobri restorani proglašeni su u 10.06.2019. na terasi Oleander najljepšeg zagrebačkog hotela.

Rezultati objavljeni te uzbudljive večeri u Esplanadi odjeknuli su i još odjekuju u medijima, ali i na restoranskoj i gastro sceni. Atmosfera je bila sjajna, pobjednici su gromoglasno pozdravljeni, a reakcije su odlične, iako je među vlasnicima restorana i chefovima zasigurno bilo i onih koji su za sebe očekivali više. Bilo je i onih koji uopće nisu došli na red u šestomjesečnom skeniranju scene, a među njima su i neki koji su u prošlim izborima jako dobro prošli ili čak trijumfirali, poput Male hiže iz Mačkovca ili osječkog Waldingera, Baranjske kuće iz Karanca ili Josića iz Zmajevca.

Zagreb, 100619.
Hotel Esplanade.
Dodjela nagrada Najbolji restorani.
Na fotografiji: Goran Ogurlic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Bilo je nemoguće posjetiti baš sve u relativno kratkom vremenu otkad smo redefinirali Dobre restorane i postavili novu kategorizaciju, koja se odmah pokazala mnogo boljom i pravednijom. Jer, jedan bistro, koliko god dobru hranu posluživao, ne bi se trebao, kao dosad, po regionalnom ključu natjecati s hotelskim restoranom najviše kategorije gdje se o gostu brine cijela vojska kuhara, konobara, sommeliera. U ovo izdanje Dobrih restorana uvršteni su , dakle, samo oni koje su naši recenzenti od početka ove godine više puta posjetili i ocijenili njihovu kvalitetu. Onima koji nisu ušli u ovogodišnji izbor možemo samo poručiti da i dalje rade najbolje što znaju jer ćemo ih uskoro zasigurno posjetiti.

Zagreb, 100619.
Hotel Esplanade.
Dodjela nagrada Dobri restorani.
Na fotografiji: Bruno Vokal.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

A onima koji su zasluženo ušli među najbolje poručujemo: čestitamo, ali nemojte se opustiti, držimo vas na oku. Na prošlotjedno proglašenje pobjednika Dobrih restorana nismo stavili točku, nego uskličnik, iza kojeg slijedi novi red. Kao što možete vidjeti, odmah smo nastavili s recenzijama restorana koji ulaze u izbore za 2020. A to znači da će ih do lipnja iduće godine biti znatno više. Već sad možemo najaviti da ćemo izboru dodati i petu kategoriju: etničke restorane, kojih je u protekloj godini otvoreno nekoliko, a u idućoj ih se može očekivati još više. Ostalo nam je još proglasiti pobjednika po izboru publike koja je glasala online. Iz tjedna u tjedan u Nedjeljnom Jutarnjem, a posebno u magazinu Dobra hrana, i dalje ćemo vas izvještavati o restoranima, gostionicama, bistroima za koje procjenjujemo da im je mjesto u Dobrim restoranima.

Zagreb, 100619.
Hotel Esplanade.
Dodjela nagrada Dobri restorani.
Na fotografiji: Gari Cappelli i Ana Grgic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Prošlog ponedjeljka uvjerili smo se da je naš izbor Dobrih restorana najvažniji i najutjecajniji u zemlji. A to znači da smo na dobrom putu, kojemu cilj nije samo valorizirati pojedince i odlučivati o tome tko je bolji od drugih, nego potaknuti sve da kuhaju najbolje što znaju i mogu, jer će samo tako restoranska scena, koja je sve dinamičnija i kvalitetnija, dobiti i internacionalnu pozornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:39