OTVOREN THE COOKBOOK

DRUŠTVO JEDNAKOSTI: Sjajne chefice Marina Gaši i Sanja Sajko sutra pripremaju večeru u suradnji s osobama s invaliditetom!

 Darko Tomaš / HANZA MEDIA
 

Kad smo jesenas pričali s Vedranom Habelom, otkrio nam je kako je otvorenje prvog ugostiteljsko-edukacijski centar inkluzije vrlo izgledno, no nitko pa čak ni on sam nije vjerovao da je to moguće tako brzo. Tako je prije nekoliko dana otvoren The Cookbook, a centar je pokrenula udruga UNUO sa željom uključivanja osoba s invaliditetom, osoba s posebnim potrebama i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi na tržište rada osposobljavanjem za rad u ugostiteljstvu. Tijekom prošlih više od deset godina i kroz mnogo projekata financiranih vlastitim sredstvima, sredstvima državnog proračuna ali i sredstvima strukturnih fondova EU, pokazali su da žele i mogu.

Inače, pokretanje takvog centra Vedranov je dugogodišnji san:

- Osobama s invaliditetom treba dati znanja, pustiti ih da se osamostale i onda polako to nadograđivati. Mi želimo pokazati tržištu da je uključivanje osobe s invaliditetom ne samo moguće, nego i potrebno! Poslodavac će danas radije platiti penale nego da ih zaposli, i to zato što nemaju potrebne vještine. Mi to svojim radom pokušavamo promijeniti - istaknuo je.

Podsjetimo kako se Udruga bavi osposobljavanjem, no ono što ne daje naslutiti jest da svojim radom zapravo pomaže osobama s invaliditetom steći kompetencije potrebne za rad u gastronomskom sektoru, dijelu tržišta u kojem zaposlenici s nekim oblikom invaliditeta nisu česta pojava.

Novigrad, 260818. 
Veceras Chefs at Sea u organizaciji udruge JRE.
Na fotografiji: Marina Gasi
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolić / HANZA MEDIA

Zagreb, 130218.
OXBO restoran, hotel DoubleTreeby Hilton.
Vecera Drustva jednakosti uz chefice Anu Ugarkovic, Prisku Thuring, Graciu Horvatin, Sanju Sajko i Melaniu Toman, te predstavnike Udruge Down sindrom i Udruge Bubamara.
Na fotografiji: Sanja Sajko.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Kako bi cijela priča postala i održiva pripremaju donatorsku večeru u suradnju s Marinom Gaši i Sanjom Sajko u četvrtak 20. veljače 2020. s početkom u 18:00 sati na adresi Jarunska bb. Chefice će u suradnji s korisnicima i zaposlenicima pokretača Centra, Udruge UNUO (osobe s invaliditetom, osobe s posebnim potrebama i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi) pripremiti svečanu večeru u tri slijeda. Večera će biti poslužena za banketnim stolovima (6 ili 8 sjedećih mjesta), donacijskog karaktera s predviđenim iznosom donacije u iznosu 250,00 kn po osobi, a prikupljena sredstva bit će transparentno uložena u daljnji rad Centra, namirnice i ostale troškove vezane za organizaciju. Za rezervaciju mjesta i više informacija obratite im se nam se putem službene mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:29