Druženje u rovinjskoj gastro knjižari

Mala rovinjska gastro knjižara, jedina takve vrste u Hrvatskoj, zamišljena je kao prostor za druženje, skoro kao dnevni boravak svih zaljubljenika u gastronomiju: hranu, kuhanje, recepte, vrtlarenje, vino, ali i pisanu riječ na temu. Stoga nije neobično da su vlasnici ovoga ljeta odlučili pokrenuti niz druženja s likovima iz svijeta gastronomije na kojima bi se gorenavedeni zaljubljenici okupljali, izmjenjivali iskustva, skupljali nova znanja te (zalud sva ta hrana i piće na papiru) kušali ono o čemu vole čitati.

Prvi gosti su Goran i Lada, dio kolektiva web projekta Taste of Croatia, koje Dijana i Mak, domaćini Gastro Fritule, poznaju tek virtualno. Upravo ovaj susret bit će njihovo upoznavanje i razgovor o samom projektu, gastronomiji i turizmu u Hrvatskoj, kao i vrijednim pojedincima kakve Taste of Croatia nastoji prepoznati, a potom i predstaviti svijetu.

Preveliku priču gosti i domaćini će preduhitriti srdelama na savur domaće proizvodnje, sirevima, domaćim fritulama, dok će im čaše puniti rovinjski vinari Marinko Pavlović i vina Dobravac. Nama zvuči kao dobar uvod u još jednu vruću rovinjsku noć pa ako ste u blizini, svratite i vi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:11