Dućan sa začinima koji ćete poželjeti poharati

Chakalaka, prah cikle, brazilska tonka, nasi goreng… sve možete pronaći u novoj trgovini Harissa u Zagrebu, koju su otvorili Ana-Marija Petrić i Matija Paskaš

Sudeći prema reakcijama čitatelja Dobre hrane, koji su u petak, nakon što smo na našem Facebooku najavili tekst o novom dućanu sa začinima u Zagrebu, masovno “lajkali” status i odmah se počeli raspitivati o njemu, Ana-Marija Petrić i Matija Paskaš napravili su jedan od pametnijih poslovnih poteza. Otvorili su, dakle, prije desetak dana dućan sa začinima Harissa, u kojem već sada nude oko 150 vrsta začina i preko 100 čajeva.

– Dosta smo putovali, Matija još i više nego ja, prošli smo Meksiko, Jamajku, Dominikansku Republiku, Egipat, Libiju, Tursku… i uvijek bismo otkrili neki novi začin, nešto u što bismo se zaljubili. Mirisi su nas uvijek magnetski privlačili u dućane sa začinima, kojih u takvim zemljama ima na svakom koraku – priča Ana-Marija, koja je inače ekonomistica. Matija je, pak, kuhar, a iako ne radi u struci, on je na začine uvijek gledao kroz recepte i jela.

– Često se dogodi da pronađemo neki odličan recept, ali onda ne možeš ništa s njime jer kod nas ne možeš nabaviti sastojke. Zapravo nas je to najviše potaknulo na ovaj potez – dodaje Ana-Marija.

I nakon što su godinu dana intenzivno radili na projektu, sada u Masarykovoj 3 svi mogu kupiti brazilsku tonku, habanero ljute papričice, harissa mješavinu, prah cikle i brojne neobične kombinacije, poput chakalake, nasi gorenga, zapravo većinu onoga na što ste nalijetali čitajući strane recepte i izmišljajući kako biste zamijenili navedene začine ili napravili neku svoju sličnu varijantu.

Osim začina, suhog začinskog bilja, mješavina i čajeva, koje uvoze iz cijeloga svijeta, u Harissi možete nabaviti i različite vrste šećera, svu dodatnu opremu – mužare, mlince koji imaju čak 25 godina jamstva na mehanizam, čajnike… Ma, dućan za poharati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:44