MALA ŠKOLA DOBRIH VINA

DVA ODLIČNA VINA ZA POKLON: Bliži se Valentinovo, dobro je imati ove aseve u rukavu!

    AUTOR:
    • Saša Špiranec

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2018. u 14:50

Group of Young People Enjoying Dinner at the Restaurant
Getty Images/iStockphoto

Kad tražite dar, potražite vino koje se može čuvati dulje i koje je pogodno za najzahtjevnije prilike ili najizbirljivije prilike.

U tom razredu Hrvatska danas ima zaista što pokazati i ponajbolja vina domaće produkcije mogu stati uz bok onima iz prestižnih vinskih regija svijeta, pa umjesto da bacite bogatstvo na preskupe supertoskance, klasificirani Bordeaux ili Grand cru Burgundiju uložite nekoliko puta manji novac u jednako dobru kvalitetu iz vlastite zemlje.

TOMAC DIPLOMAT EXTRA BRUT, 150 kn, (Roto dinamic)

 

Pjenušac koji se kvalitetom može nositi s vintage šampanjcima. Trenutačno vjerojatno najbolji hrvatski pjenušac koji dugo stoji na kvascima prije nego što se po višegodišnjem dozrijevanju u boci pušta u promet. Iako ga po oštrini i intenzitetu mjerimo s klasičnim šampanjcima, nije nimalo izgubio na plešivičkoj autentičnosti. Nakon Diplomata potražite pjenušce od Koraka, Misala, Šembera, Griffina i Baruna.

SAINTS HILLS DINGAČ 2011., 320 kn, (Miva)

 

Jedan od najboljih plavaca Hrvatske ujedno je jedan od najvrednijih darova jer se u pravilu može čuvati bar desetljeće i pol od berbe. Osim same kvalitete vina, tu je rijetko dobro pogođen dizajn koji predstavlja prestiž i predanost, što mu kao daru daje dodanu vrijednost. Nakon Saints Hillsa, veliki dojam ćete ostaviti darujete li Markus Dingač, Bura Dingač, Zlatan Plavac Grand cru, Tomićev Plavac mali, Clai Brombonero, Kozlović Santa Lucia ili Meneghetti Red.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija