FOODIES

FOOD TRENDOVI KOJI NAS PRATE U 2018. GODINI: Jedemo cvijeće i tacose, a informiranje o hrani nam je iznimno važno!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Slažete li se?

Jestivo cvijeće

Edible Flowers in a white plate on a wooden surface
Getty Images/iStockphoto

Ono bi trebalo nadopuniti okuse salatama, juhama, ali i pićima. Ovdje na umu treba imati da svo cvijeće nije jestivo u istoj mjeri, neko se može jesti u potpunosti, a neko samo u dijelovima. Također, za osobe s alergijama ovo nije najsretija stvar na svijetu. U svakom slučaju, vidjet ćemo hoće li se ovaj trend zadržati.

Super prahovi

Organic Green Matcha Tea in a Bowl
Getty Images/iStockphoto

2017. je bila godina matcha čaja od kojeg su se radili napici, kolači, sladoledi... Čini se da će se ove godine taj trend nastaviti.

Namirnice Bliskog Istoka

Sliced open pomegranate
Getty Images

Kuhinja Bliskog Istoka je najdraža kuhinja nutricionista jer slovi za iznimno zdravu. Neke od namirnica koje bi trebale biti jako popularne u 2018. su nar (šipak), patlidžan, halumi, janjetina, krastavci, peršin, tahini, menta i suho voće.

Informiranje o hrani

Favourite dessert. Nice young woman sitting at the table and holding a box with tasty sweet macaroons
Getty Images/iStockphoto

Svi bismo trebali biti u potpunosti upoznati s onime što jedemo. Čini se kako ćemo u 2018. godini sve više čitati naljepnice na proizvodima koje kupujemo.

Povrće

Healthy vegan burgers with beetroot and quinoa patty, arugula, avocado sauce, wholegrain bun on rustic wooden board over dark background, selective focus, copy space. Vegetarian, detox food concept
Getty Images/iStockphoto

Čini se da ćemo umjesto s mesom burger jesti s povrćem, a sushi umjesto tune motati s rajčicom!

Tacosi svih okusa

Trend hybrid food. Japanese Asian cuisine. Mini sushi-tacos, sandwiches with salmon, hayashi wakame, daikon, ginger, red caviar. White marble table, with chopsticks, soy sauce. Copy space top view
Getty Images/iStockphoto

Kad kažemo tacosi, mislimo meso i povrće i savršeno formiranoj ljusci (s kojom se onda možete poigrati). Ona može biti od morskih algi, tradicionalne tortilje, a ako pitate nutricioniste, najbolje bi bilo da koristite list zelene salate.

No waste food

Fresh, organic carrots, home grown in urban garden. Mixed varieties, in different colors, just picked from the soil, still in dirt, sand. Shoot from above. Good for background picture.
Getty Images/iStockphoto

Trend koji je dobar i za vas i za okoliš. Sve će se više koristiti dijelovi povrća koje inače bacamo poput stabljika, korijena i slično. Pesto ovdje postaje kralj!

Mineralna voda

Grapefruit and rosemary gin cocktail, refreshing drink with ice
Getty Images/iStockphoto

Ne zamjenjuje običnu vodu, ali savršeno funkcionira u kombinaciji s pasiranim voćem da izradu zdravih sokova.

Fermentirana hrana

a set of fermented food great for gut health - top view of glass bowls against grunge wood:  cucumber pickles,  coconut milk yogurt, kimchi, sauerkraut, red beets, apple cider vinegar
Getty Images/iStockphoto

Iako vam se možda ne čini jako apetitlih, fermentirana hrana je postala prilično popularna u ovoj godinu, a za 2018. očekuju da će doživjeti svoj potpuni uzlet. Nama se ovaj trend prilično sviđa!

Prozračne grickalice

Popcorn in a blue bowl on wooden table
Getty Images/iStockphoto

Nemojte nas krivo shvatiti, čips nam je i dalje najdraža grickalica, ali svi znamo da nije najzdravija! Kokice, rižini keksi, sušeno voće, dehidrirani snackovi će ipak postati popularniji u 2018. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:21