NJAM

GASTRO CVEBE: Evo što se novo kuha na najukusnijoj sceni na svijetu!

 Neja Markičević / Hanza Media
Nešto se novo kuha!

Vinski grad

Varazdin, 270815.
Novost ovogodisnjeg Spancirfesta je Vinski grad u dvoristu palace Sermage. Uz svakodnevne ponude 20-tak vinarija dogadjaju se i tematske promocije i kusaonice vina. U subotu je tema Posip, a u nedjelju Slatko za kraj; desertna i slatka vina.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX

U petak 17. kolovoza ulice Varaždina ponovno će oživjeti jer počinje jubilarno, 20. izdanje popularnog Špancirfesta koji traje do 26. kolovoza. Svih devet dana festivala u dvorištu palače Sermage na Trgu Miljenka Stančića 3 bit će ugodan kutak osmišljen za ljubitelje najboljih hrvatskih i regionalnih vina koji će tijekom Špancirfesta postati prava oaza užitka te idealno mjesto za druženje i opuštanje uz čašu fina i dobar zalogaj.

Prvo državno natjecanje u pripremi kave

U Dugom Ratu kraj Omiša 17. kolovoza održava se AeroPress Championship, prvo državno natjecanje u pripremi filter-kave AeroPress metodom. Samo natjecanje organizira kafić Malo Misto Coffee&Pastry u Dugom Ratu u suradnji s pržionicom kave Orich Coffee Roasters, a pobjednik će dobiti priliku otputovati u Sydney u Australiji gdje će odmjeriti snage s drugim baristima iz cijeloga svijeta.

Počastite se profinjenim ručkom na Seini

Pariz će od jeseni postati bogatiji za još jedno gastronomsko iskustvo za pamćenje. Višestruki dobitnik Michelinovih zvjezdica, francuski chef Alain Ducasse, uskoro kreće s novim projektom Ducasse sur Seine u sklopu kojeg ćete moći uživati u ručku na brodovima koji će ploviti Seinom. Sam obrok trajat će 90 minuta, koliko i sama plovidba, a koštat će 500 eura, pri čemu će gosti moći vidjeti i brojne pariške znamenitosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:44