NOVOSTI NA NAJUKUSNIJOJ SCENI

GASTRO CVEBE: Što se novo kuha na hrvatskoj gastro sceni?

Evo što je novo na hrvatskoj gastro sceni!

Moderni gadgeti zamijenit će prave konobare

Moderno doba nam donosi sva moguća tehnološka čuda koja sad ulaze i u restorane. Naime, u pubove i restorane u Velikoj Britaniji uskoro dolaze najnoviji tableti pomoću kojih će se moći naručiti jelo bez komunikacije s konobarom. Osim toga, posebni senzori će “pokupiti” vašu gestu kada dignete ruku za još malo vina. A kada se završi s objedom, nema čekanja za naplatu računa jer će se sve plaćati automatski preko telefona.

Novigrad, 081215.
Restoran Damir i Ornela u kojem se sluzi sirova hrana iz mora. Na fotografiji: konobar sve priprema ispred gosta.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Pune teće ludo dobre domaće spize uz druženje na pazaru

I ove će se godine u sklopu festivala kulture “Imena” u Bolu (22. - 24. lipnja) na otoku Braču održati gastronomski događaj “Trudna teća” s temom marende: Na bolskom pazaru okupit će se brački ugostitelji i proizvođači domaćih proizvoda, a kuhat će se sjajna marendaška spiza, odnosno jela na žlicu poput pašte fažola, hobotnice sa slanutkom, tripica... Pa tko je na Braču ili mu nije teško potegnuti do ovog otoka, čeka ga puno dobre hrane, vina i atmosfere.

Bol na Bracu, 260615.
Trudna teca, gastro dogadjaj u sklopu festivala kultuure Imena.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Popularni zagrebački restoran seli se na morsku obalu

Poznati zagrebački restoran Tač, koji vode Vesna i Tihomir Miletić, početkom srpnja odlazi na more. Naime, specijaliteti chefice Vesne tako će se moći kušati i u novoj marini Muroskva u Novom Vinodolskom, a posla će biti jer restoran u Muroskvi ima 120 mjesta, od toga 60 na terasi. Na jelovniku će prevladavati mediteranska kuhinja, ponajprije puno ribe, školjki i rakova, a restoran koji bi se trebao zvati Novi Tač radit će cijelu godinu.

Zagreb, 171214.
Restoran Tac.
Zimsko povrce.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:44