Četiri zlata otišla su kao i uvijek za Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, kravlji sir iz luga, dva srebra dobili su za Likotin afiniran u maraski i sir sa senfom, a dvije bronce osvojili su Žigljen i Liburjan.
- Ove su nam nagrade potvrda kontinuirane izvrsnosti Paškog sira ZOI koji je i prošle godine na istom sajmu osvojio Supergold, a ove godine na Great Taste Awards u Londonu sa maksimalne 3 zvjezdice. Vrlo smo zadovoljni da i dalje naši afinirani sirevi, poput ovčjeg Likotina odležanog u komini maraske osvajaju najviše nagrade. To nam daje poticaj da ih i dalje proizvodimo i usavršavamo, kaže nam Šime Gligora.
Prije dva mjeseca afinirali su sireve u višnji maraski, a trenutno rade afinažu sira u vinskom dropu i komini masline. I dakakao izmišljaju nove kombinacije.
- Kako se radi o relativno nepoznatim sirarskim tehnikama u Hrvatskoj, ovakva priznanja pomažu približavanju takvih, unikatnih proizvoda našim potrošačima. Veseli nas i činjenica da je i jedan naš potpuno novi proizvodi, sir sa senfom, koji nije stigao ni do polica trgovina, već osvojio srebrnu medalju na ovom sajmu, rekao nam je Gligora.
Dakako, ostao je pomalo suzdržan u otkrivanju tajne tehnološkog „sljubljivanju” senfa i sira, ali nam je indiskretno poručio kako senf koji daje siru slatko pikantni okus od goruščice sa medom i čilijem proizvodi naš poznati prijatelji iz Zagorja, Goran Vrabec, koji je kao mladi poljoprivrednik napravio nagrađivani brend „Volim ljuto”. Zagorski umaci utopljeni u sirevima sa otoka Paga, u tomu je tajna nagrade.