NOVOST NA GASTRO SCENI

HIPSTERSKA FORA ILI NOVI TREND: Danski chef proizvodi vlastitu liniju sapuna kako bi njegova hrana bila još ukusnija!

 Aamanns Official Facebook Page
Adam Aamann, vlasnik nekoliko restorana u Kopenhagenu, poznat po svojim fenomenalnim Smørrebrød, angažmanu na danskoj televiziji, autor brojnih izdanja i odnedavno i proizvođač sapuna.

Mnogi znaju suditi restoran po toaletima, ali jedan chef otišao je korak dalje u obraćanju pozornosti na detalje i to proizvodnjom vlastite linije sapuna koja se slaže s jelima posluženim u njegovom restoranu kako prenosi portal Fine Dining Lovers.

Adam Aamann, vlasnik nekoliko restorana u Kopenhagenu, poznat po svojim fenomenalnim Smørrebrød ("danske bruschete" ili različite kombinacije okusa poslužene na raženom kruhu), angažmanu na danskoj televiziji, autor brojnih izdanja i odnedavno i proizvođač sapuna.

Aamanns Official Facebook Page

Do sada je poizveo kombinaciju agruma, točnije naranče, limuna, ružmarina i bergamota (plod je srodan naranči i limunu, no njegov plod i sok se ne konzumiraju) te još jedan zanimljiv spoj timijana, limuna, cedra i bergamota. Ideja je bila ta da se s toaleta vratite večeri s aromama koje su korištene u kuhinji.

Objavu dijeli Adam Aamann (@adamaamann)

"Moji sapuni su plod svemira aroma koji apsolutno obožavam u kuhanju, a to su svakako mirisi začinskog bilja, citrusa i cjenjenih sorti drveća (poput cedra)!"

Gdje ih proizvodi? U vlastitoj kuhinji koristeći samo organske i bioodržive sastojke, uključujući i eterična ulja koja je dobio iz svog začinskog vrta. Bademovo ulje daje posebno blagotvorna svojstva za njegu kože.

"Sapuni su zapravo nastali kao posljedica moje iritacije na sapune koje smo obično koristili u kuhinji, a znate kako je to u kuhinji, ruke morate prati stalno!" rekao je Adam.

Za sada se sapuni mogu naći samo u Adamovu najnovijem restoranu Aamann’s 1921, koji se otvorio ljetos u kolovozu i za sad nema namjeru prodavati sapune, ali će svakako eksperimentirati s novim kombinacijama aroma. Planira i povećati proizvodnju kako bi mogao namiriti potrošnju u svim svojim restoranima.

"Sapuni su tu da uz hranu ispričaju priču o kvalitetnim namirnicama i začinima koje koristimo!" zaključio je Adam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:49