RECEPT DANA

HRSKAVA SVINJETINA: Pripremite carsko meso i zamastite prste!

 Berislava Picek / Hanza Media
Carsko meso je vjerojatno jedno od najjeftinijih mesa, ali nemojte da vas to zavara.

Svinjetina može biti itekako posebna i ukusna, ako se pripremi na pravi način. A mi kažemo da je ovaj način, pravi način!

Trebat će vam:

2-2,5 kg carskog mesa, potrbušine
2 mrkve
2 korijena peršina
1 luk
4-5 češnjeva češnjaka
voda ili temeljac
bijelo vino

Zagreb, 191115.
Klasicna jela od svinjetina u pripremi Mateje Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Carskom mesu unakrsno zarezati kožu, ako nemate oštar nož neka to za vas učine u mesnici. Dakle, kožu zarezati do mesa, ne ući u meso. Svinjetinu posoliti i malo popapriti. Staviti je u posudu za pečenje koja ima poklopac, rasporediti oko mesa narezanu mrkvu, peršin, luk i cijele oguljene češnjeve češnjaka te uliti vode i bijelog vina do mesa, ne ući u meso. Meso mora plivati u tekućini jer će se poklopljeno kuhati na 80-100 stupnjeva oko deset sati. Na kraju otklopiti posudu, pojačati pećnicu na 230 da se korica zapeče, trebati će joj oko 10-15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:53