BAŠČANSKA JANJETINA

I OVE ĆE GODINE BAŠKU PREPLAVITI LJUBITELJI JANJETINE, SPORTA I URBANE KULTURE: Na Krku ovaj vikend počinje manifestacija Crna ovca!

I ove godine od 17. do 19. svibnja Bašku na Krku preplavit će ljubitelji janjetine, sporta i urbane kulture, sudjelujući na sedmom izdanju popularnog festivala Crna ovca

Od samih početaka, 2006. godine, festival je postao kultna manifestacija, koja zbog svog atraktivnog i besplatnog programa i lepršavog duha privlači velik broj posjetitelja i aktivnih sudionika. Ljubitelji Crne ovce tvrde da ona misli i djeluje drugačije, ne pristaje na stereotipe, promovira individualizam, kreativnost, vedar i optimističan pogled na svijet.
Riječ je o festivalu koji je konceptualno osmišljen u Studiju Conex, a realiziran uz pomoć vrijednih pojedinaca, lokalnih udruga, volontera i financijsku podršku Općine Baška, Turističke zajednice Baške i glavnog sponzora i partnera, Valamar Rivijeru.

Mnogobrojni zaljubljenici u Crnu ovcu tradicionalno svoj svibanjski vikend provode u brojnim sportskim aktivnostima, atraktivnim zabavnim programima ili gastronomskom užitku, kušajući jedinstvenu baščansku janjetinu, pripremljenu na bezbroj načina.
Zašto je baš Baška odličan izbor za Ovcu? Odlična prometna povezanost, prirodno okruženje i povijesni razvoj definirali su Bašku kao idealnu destinaciju za odmor i vodeću turističku općinu na Kvarneru. Turiste prije svega privlači prepoznatljiva Vela plaža, nagrađena Plavom zastavom, no Baška pruža i jedinstvenu mogućnost aktivnog odmora, kombiniranog s kulturom, gastronomijom i prirodnim ljepotama u svako godišnje doba. Smještena je na samom kraju otoka Krka, no odlično je prometno povezana s velikim europskim gradovima.


Ovogodišnji program Crne ovce još jednom popularizira gastronomske i kulturne vrijednosti Baške, kao i sportsku tradiciju, a svojom raznolikošću privlači posjetitelje iz različitih zemalja.


Na festivalu će ove godine nastupiti Goran Bare i Majke, Pips, Chips & Videoclips, Let 3 i mariachi bend El Combo. Osim uživanja u pravom rocku, posjetitelji će ove godine moći pohoditi i pješačku turu Ovčarskog pohoda i tako iz prve ruke upoznati Bašku, vježbati jogu s Crnom ovcom, posjetiti likovnu izložbu ili predavanje popularnog znanstvenika Korada Korlevića, prezentaciju šišanja ovaca, nasmijati se uz Studio smijeha, uživati u jedriličarskoj regati... A za najmlađe je osmišljen poseban program, od nogometnog turnira do keramičke i radionice filcanja vune. Na Crnoj ovci se za svakog u obitelji nudi nešto pa je sasvim sigurno da nikome neće biti dosadno u Baški tih dana.


Više o festivalu i ovogodišnjem programu na stranici www.crnaovca.com.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:47