ŠEST PROVJERENO DOBRIH RECEPATA

IDEMO NA IZLET: Produženi vikend kao stvoren za plažu, piknik ili planine!

 Getty Images/iStockphoto
Dosta je bilo suhih običnih sendviča: u ruksak ili torbu za klopu stavite quiche, vege smotuljke i cheesecake u staklenkama.

Nakon ritualnog protezanja i spoznaje da je napokon osvanulo jutro vašeg godišnjeg odmora iskačete iz kreveta brzinom munje i upijate Sunčeve zrake uz šalicu kave. Što raditi danas? Možete bilo što! Samo se izležavati u krevetu, slušati dobru glazbu, gledati filmove ili... ići na izlet! Vadite prastari ruksak iz ormara i punite ga zaraznim entuzijazmom za otkrivanjem novih mjesta... dobro, i još ponekim stvarčicama koje smatrate potrebnim. Odlazite u kupnju dostatnih zaliha tekućine, ali što pripremiti za jelo? Na ovo pitanje odgovaramo s dvadesetak kreativnih i praktičnih recepata. Najmanje što želite su proliveni umaci, ćušpajz od tikvica po planu puta ili miris ribe na rezervnoj odjeći.

Bilo da idete u planinarsku ekspediciju ili na romantični piknik, ovo su isprobane i ukusne kombinacije koje će se uklopiti u sve situacije i ukuse. Ispekli smo pite, pripremili najbolje sendviče i natrpali deserte u čašice. Obećajemo da nećete ostati gladni. Kako biste se u sve ovo i sami uvjerili, otkrit ćemo vam samo dio finog menija koji možete ponijeti na izlet. Jako su nam se svidjeli sendviči s gljivama i ribanim jajetom, mentom i tikvicama te mozzarellom i orasima. Grickalice? Slani krekeri od skute, blini i smotuljci s pestom. Flan od špinata i carbonara od tikvica. Sve možete lijepo staviti u plastične zdjelice ili umotati u aluminijsku foliju i uživati na planinskom vrhuncu, zelenoj tratini usred šume, pa čak i na plaži. Ova jela jednako su pogodna za visoke temperature i nadmorske visine.

Pita od jogurta s makom i limunom

Flan od špinata

Puretina s umakom od senfa i brusnica

Sendvič s ramstekom, kaparima i đumbirom

Sendvič s pogačicama od povrća

Sendvič od cvjetače i topljenog sira

Zagreb, 230517.
Nastasja Petric napravila je zdrava mala jela za djecja druzenja i tulume.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:19