BISVIT S TRI SLOJA

Ovaj čarobni kolač jedna je od najpopularnijih slastica na svijetu u posljednjih godinu dana

 @jocooks Instagram Profil
Priprema ne može biti jednostavnija, dok je rezultat prilično iznenađujuć. Ovo morate isprobati!

Kako od jedne smjese dobiti troslojni kolač na svom je Instagram profilu krajem prošle godine otkrila blogerica Jo Cooks i ovaj jednostavan kolač instantno lansirala na listu najpopularnijih slastica na društvenim mrežama u posljednjih godinu dana.

Čarobni kolač, naime, sastoji se od tri sloja - hrskavog vrha, sočnog biskvitastog i kremastog sloja. Tajna njegove slatke čarolije krije se u neujednačenom miješanju bjelanjaka sa žumanjcima koje će u ovom slučaju biti od velike koristi. Ovaj troslojni kolač nalik je baskijskom cheesecakeu no priprema je nešto jednostavnija te je za istu potrebno tek šest sastojaka. Upravo zbog te jednostavnosti slastica je postala iznimno popularna na TikToku i Instagramu.

Ono što nam se posebno sviđa je činjenica da, uz brašno, jaja, šećer, vaniliju, maslac i mlijeko, u smjesu za kolač možete ubaciti i dodatke po svojoj želji pa ga učiniti još posebnijim. Dobra ideja bit će i sirup od sezonskog voća koji brzinski možete pripremiti dok se kolač peče te ga zatim preliti preko gotove slastice ili jednostavno svježe voće poput, primjerice, jagoda ili malina.

U nastavku prenosimo recept za troslojni čarobni kolač u cijelosti preuzet s bloga Jo Cooks.

Trebat će vam:

4 jaja sobne temperature
128 g šalice šećera
8 žlica neslanog i otopljenog maslaca
1 žlica ekstrakta od vanilije
105 g brašna
450 ml mlakog mlijeka
Šećer u prahu

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite maslacem i obložite je papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke pa žumanjcima dodajte šećer i miksajte ih dok ne postanu pjenasti. Dodajte otopljeni maslac i vaniliju i nastavite miksati još minutu ili dvije. Dodajte brašno i dobro sjedinite sastojke. Lagano miksajući, polako ulijevajte mlijeko. U posebnoj posudi bjelanjke istucite u snijeg. Na kraju laganim pokretima umiješajte bjelanjke u smjesu sa žumanjcima i brašnom, no pripazite da ih ne razbijete u potpunosti, u smjesi moraju stati vidljivi bijeli tragovi. Kolač ubacite u pećnicu i pecite oko 40 minuta ili dok na površini ne poprimi zlatnu boju. Ovisno o pećnici, kolaču može trebati manje ili više vremena dok ne bude gotov no svakako ga provjerite nakon 40 minuta. Pospite ga šećerom u prahu i poslužite ohlađenog samog ili uz dodatke po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:24