SVE ŠTO STE GA IKAD ŽELJELI PITATI

IMATE PITANJE ZA RENEA REDZEPIJA? Na Redditu ga možete postaviti i sasvim sigurno dobiti odgovor!

 Noma Facebook Page
Chef jednog od najboljih svjetskih restorana odgovara na vaša pitanja

Prije otprilike 15-ak sati Rene Redzepi, glavni chef vjerojatno najpoznatijeg restorana na svijetu, na internetskom servisu Reddit je objavio post u kojem poziva sve zainteresirane za postavljenje pitanja da upravo to i učine. U postu je predstavio svoje porijeklo, kratke crtice o tijeku svoje karijere te napisao nekoliko rečenica o svom privatnom životu. Ako pretpostavljate da su se pitanja nizala strelovitom brzinom jedno iza drugoga, u pravu ste. Prenosimo post Renea Redzepija u cijelosti te nekoliko pitanja zainteresiranih čitatelja.

''Pozdrav Reddit prijatelji, ja sam René Redzepi i ovdje sam kako bih vam odgovorio na sva vaša pitanja, koliko mi vrijeme to dopušta.

O meni: Ja sam chef iz Danske, sin albanskog muslimanskog migranta i majke Dankinje. Radio sam u mnogo restorana diljem svijeta prije nego li sam se vratio u Kopenhagen i 2003. godine otvorio svoj restoran Noma. Naš restoran slavi nordijske namirnice i teži predstaviti kuhanje koje je ogledalo lokalnosti i sezonalnosti, a temelji se na lokalnoj mreži farmera, skupljača i prodavača. U veljači 2017. godine, zatvorili smo Nomu u prostoru koji smo zvali domom punih 14 godina. U veljači 2018. godine, ponovno smo otvorili Nomu na novoj lokaciji u Kopenhagenu i još više se fokusirali na godišnja doba naše regije što nam je omogućilo da nudimo tri potpuno različita menija tijekom godine.

Koautor sam nove knjige, The Noma Guide to Fermentation, zajedno s Davidom Zilberom, ravnateljem fermentacije u Nomi. Radi se o prvoj knjizi serije koja nosi naziv Foundations of Flavour, a cilj joj je podijeliti s čitateljima ono što radimo u restoranu te to učiniti dostupnim svim amaterima i zaljubljenicima u kuhanje. Također sam autor knjige Noma: Time and Place in Nordic Cuisine and A Work in Progress.

2011. godine sam osnovao MAD, neprofitnu organizaciju koja okuplja globalnu zajednicu chefova koji dijele iste vrijednosti razvijene društvene savjesti, osjećaj znatiželje i apetit za promjenom. Svake godine okupljamo neke od najbriljantnijih umova prehrambene industrije kako bismo raspravljali o lokalnim, globalnim i osobnim pitanjima. Na web stranica MAD-a možete pogledati sve govore simpozija (besplatno), kao i sve naše članke: www.madfeed.co. U kolovozu 2017. godine pokrenuli smo program i aplikaciju VILDMAD, namijenjenu svim dobnim skupinama kojoj je cilj poučiti svakoga da bude sakupljač te kako kuhati svakodnevna jela s divljim sastojcima.

Također sam oženjen, a ja i moja supruga Nadine Levy Redzepi imamo tri kćeri: Arwen, Gentu i Ro.''

Moj Instagram je @r René Redzepi, eneredzepinoma

Dokaz: https://i.redd.it/9wcviil1qms11.jpg

Ne ustručavajte se i vi postaviti svoje pitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:21