KRUŠKA, JABUKA, ŠLJIVA

INSPIRACIJA ZA STVARNO DOBRO KUHANJE U RUJNU: Ovo su namirnice koje ne biste trebali propustiti u mjesecu koji dolazi!

Funchal, Portugal - August 01 2014: Unknown people shopping at the vegetable market of the famous Mercado dos Lavradores at Funchal, capital city of Madeira, Portugal

Rujan je jedan od najboljih mjeseci na tržnicama diljem svijeta!

Ponuda povrća i voća je jednostavno spektakularna. Ovisno o tome u kojem dijelu svijeta živite, pronaći ćete sve od jabuka do brokule, buče, kukuruza... Popis se tako nastavlja u nedogled!

Za vas smo izabrali osam nama najdražeg povrća i par recepata za vašu inspiraciju za kuhanje u rujnu!

Kruške

Kada se skuhaju u laganom šećernom sirupu ili vinu postaju savršeno mekane. Vi ih isprobajte u čokoladnom tartu s kremom od krušaka!

 

Jabuke

Jabuke obožavamo na sve moguće načine. Osim što je pita od jabuka vjerojatno najukusnija pita ikad, jabuke možete pripremiti i na bezbroj drugih načina. Evo par ideja što s jabukama nakon što opustošite tržnicu!

 

Mahune

Ne postoje samo zelene i žute: na tržnicama police krase pjegasti primjerci ili dugačke, poput špageta - a dobre su sve! Donosimo vam recepte koji su zbog mahuna genijalni!

 

Patlidžan

Duguljasti ljubičasti, bumblasti bijeli, žuti i na pruge ili tanki purpurni, zajedničko im je da su ukusni i jako zasitni i da mogu bez problema zamijeniti meso. Isprobajte ih na ovih pet načina!

Krastavci

Najčešće ih pripremamo na salatu, ali se s njima mogu raditi savršena ljetna variva i hladne juhe. Isprobajte svježe krastavce na četiri nova načina!

 

Kukuruz

Kralj svih uličnih štandova! Ako vam je dosadio star i dosadan način njegove pripreme, samo ga skuhati ili ispeći, imamo par ideja za vas koje će malo zakomplicirati stvari!

 

Paprika

Punjena? Dinstana? Na salatu? Svježa? Da, da, da i da! Recept za najbolju punjenu papriku je OVDJE, zajedno s trikovima kako da vam uvijek ispadne savršena!

 

Rajčica

Najdraže povrće mnogih, onako mekana i rumena! Rajčica je glavna zvijezda ovih pet recepata!

 

Izdvajamo

Iz drugih medija