Koje jelo najradije pripremate za prijatelje i obitelj?
Rib eye odrezak koji posolim nekoliko sati prije pa potom pripremim na roštilju. Sa strane bih poslužio krumpiriće pržene tri puta i veliku zdjelu umaka béarnaise.
Koliko je putovanje važno za vaš osobni razvoj?
Volim putovati, a imam restorane u Hong Kongu i na Bliskom istoku pa stoga često putujem. Uvijek je važno putovati kao chef jer usvojite nove tehnike i otkrijete nove okuse. Znam da ću se nakon povratka iz Hrvatske u London sjećati brojnih stvari koje sam ovdje naučio tijekom svojeg boravka.
Što mislite o pokretima "nula otpada" i "nula kilometara" kada je riječ o hrani?
Udaljenost namirnica je važna i uvijek bismo je trebali uzimati u obzir. U svim mojim restoranima pokušavamo nabavljati namirnice s obližnjih farmi, a svu ribu za restorane u Londonu nabavljamo u mjestima poput Dorseta i Poolea. Osim toga, mnogo pažnje posvećujem bacanju hrane. Nedavno smo počeli surađivati s tvrtkom koja se zove Indie Ecology koja uzima hranu koju bismo inače bacili, pretvara je u kompost i potom nam zauzvrat daje povrće uzgojeno na tom kompostu.
Koliko vam je koristila suradnja s Great British Chefs?
Great British Chefs je jako dobra internetska stranica koja mi koristi kao chefu jer omogućuje izloženost široj javnosti. Budući da surađuju s organizacijama kao što je Hrvatska turistička zajednica, to također znači da dobijem priliku otići na predivna putovanja na mjesta poput Hrvatske.
Tko vas nadahnjuje?
Mislim da većinu svoje inspiracije dobijem putujući, posjećujući druge restorane i razgovarajući s drugim chefovima. Jako je važno razgovarati s drugim chefovima i od njih učiti. Najvažniji mentori koje sam imao u svojoj karijeri bili su Joël Robuchon i Pierre Koffmann, oni su me nadahnuli da postanem najbolji chef koji mogu biti.