NOVOST NA SCENI

Ivan Pažanin otvorio je restoran Rodrigo by Pažanin u Splitu, posebno hvale janjeću koljenicu

Ivan Pažanin
 Maja Bota Za Rtl/
Poznati chef u veljači je najavio novi projekt, a ovog tjedna su počeli s radom

"Priprema se jedan lipi projekt, jedna lipa posebna atmosfera potrebna ovom gradu, a to je vrhunska hrana s vrhunskim pićima, cili ambijent i muzika… Sve je pri kraju, u realizaciji. Čekamo da nam daju blagoslov, da otvore restorane. I onda krećemo", ispričao je Pažanin za RTL i tako najavio otvorenje novog restorana. Bilo je to krajem veljače, a ovog četvrtka 6. svibnja restoran Rodrigo je otvorio svoja vrata.

image
Eksterijer restorana Rodrigo by Pažanin
Rodrigo By Pažanin Facebok Page/

"To je ono posebno što me veseli, a to je sam ambijent restorana, sami taj šušur koji će se događati. Stvarno Splitu želim pružiti poseban gastronomski 'touch', na jedan lagani i opuštajući način", najavio je tada Pažanin za portal Dalmacijadanas.hr

Ivan Pažanin ne skriva uzbuđenje zbog rada novog restorana, a posebno hvale dugo kuhanu janjeću koljenicu na kremi od krumpira. Restoran se nalazi na adresi Majstora Jurja 3 u Splitu.

"Koncept restorana je street moment na moj način, ali i coctail i music bar u jednom. U sklopu restorana nalazi se i mala butiga s uljima, sirom i manistrom", otkrio nam je danas Ivan Pažanin u kratkom razgovoru i dodao kako je i sam dio vlasničke strukture.

image
Ivan Pažanin dovršava janjeću koljenicu
Rodrigo By Pažanin Facebok Page/

Podsjetimo, ovaj Splićanin, široj je javnosti postao poznat kao član žirija u gastroshowu “3, 2, 1 - kuhaj!”. Ljubav pema kuhanju osjetio je još u djetinjstvu, kad je vrlo često gledao nonu i majku kako kuhaju. Nakon završene ugostiteljske škole, sa 18 godina otisnuo se na more i radio u kuhinji na brodu. Potom je uslijedio posao na jahti u Monte Carlu, a onda je s mora kročio na otok Hvar i radio u restoranu Passarola gdje je kuhao za mnoge poznate ličnosti. Uslijedio je rad u restoranu Don Dino u Trogiru, a zatim ste u njegovim jelima mogli uživati i u restoranu Štorija by Biberon na splitskoj Rivi. Mediteranska kuhinja mu predstavlja pravo nadahnuće, a svoj stil kuhanja razvio je spajajući gastronomiju Italije, Grčke, Turske i zapadne Afrike Naravno, Pažanin najviše voli pripremati ribu i plodove mora, ali rado će se uhvatiti ukoštac i s raznim mesnim jelima. Svojevremeno smo popričali s njim o tome što ga pokreće u kuhinji, a video isječak možete pogledati u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:27