OMILJENA SPIZA PJEVAČKE LEGENDE

IVAN PAŽANIN: "Presretan sam što kuham večeru u čast Oliveru Dragojeviću koji mi je uz oca bio uzor!"

 Tom Dubravec / CROPIX
 

U Splitu se večeras i sutra održava večera u čast Oliveru Dragojeviću. Kolege, ali i jako dobri prijatelji Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin i Braco Sanjin odlučili su pripremiti jela koja je legendarni glazbenik najviše volio. Omiljenu spizu kako piše Slobodna Dalmacija chefovima je otkrila gospođa Vesna Dragojević koja će se zajedno sa sinovima pridružiti na ovoj vrlo posebnoj večeri. Na žalost mjesta više nema i večere su rasprodane u samo nekoliko sati.

"Dugo već u meni tinja želja da na jednom mjestu okupim drage mi ljude i na 'moj' način organiziram večer u čast legendarnom i neprežaljenom, jednom i jedinom Oliveru Dragojeviću. Uz podršku obitelji Dragojević, večer će se održati 10. i 11.03. u našoj Štoriji kad će mi se u kužini pridužiti moja dva velika prijatelja: Braco Sanjin i Hrvoje Zirojević. Ima li šta lipše na svitu od dalmatinske spize, dalmatinskog vina i domaćih ljudi koji će uz zvuke Olivera pričati svoje štorije o Dalmaciji..." podijelio je Pažanin na društvenim mrežama.

Split, 261115. 
Braca Sanjin i Hrvoje Zirojevic u splitskom restoranu Kadena. 
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Sasa Buric / CROPIX

Tako će se na meniju naći četiri jela od hobe na salatu, rižota od sipe (ali bez crnila), škarpina na manistru (na crveno) i teletina s blitvom i krumpirima, a za desert naravno - paradižet (u sjevernijim krajevima poznatiji kao šnenokle). Osim toga za one odvažnije moći će se kušati i autohtoni napitak.

- Ima još nešto što će gosti, ako budu tili, moći probati, to je poseban tradicijski izvorni, dalmatinski napitak, vino na posebni način. Radi se od vode u kojoj se kuvala blitva. Kada se blitva ocidi ta se voda ne baca, ona se sačuva i u nju se onda doda vino. I to se pije, za kripost, za snagu, tako su to nekada pili naši težaci. Oliver je to, otkrila mi je Vesna, obožavao – rekao je chef Ivan Pažanin za Slobodnu Dalmaciju.

Pažanin nije skrivao zahvalnost zbog nadolazeće večere budući da je na Oliverovim pjesmama odrastao i za njega imaju veliku emotivnu vrijednost. Chefovima želimo svu sreću u kuhinji, a ne sumnjamo da bi Oliver guštao u svemu što ova tri virtuoza pripreme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:48