TAJNE ZANATA

IZ LA ŠTRUKA VAM DOSTAVLJAJU ŠTRUKLE: Na svojim su društvenim mrežama objavili i recept - pa tko je spretniji, neka ih sam pripremi!

Iz zagrebačkog restorana La Štruk možete naručiti slane i slatke štrukle, a na svojim su društvenim mrežama objavili i recept - pa tko je malo spretniji, neka ih pripremi kod kuće

Šarmantni je restoran La Štruk u Skalinskoj ulici br. 5 u samom središtu Zagreba, specijaliziran je isključivo za štrukle, a kao i većina pogođen krizom u ugostiteljstvu koja se trenutačno događa, bori se protiv negative uvođenjem dostave štrukla na kućnu adresu, ali i pozitivnom komunikacijom s brojnim gostima iz cijelog svijeta.

Zagreb, 290414. 
Novootvoreni konceptualni restoran La Struk u Skalinskoj u kojem se posluzuju iskljucivo strukli.
Na fotografiji: vlasnici Igor i Sven Mladinovic te Alen Markulin.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

- Ovo je već šesta godina La Štruka, a osim dobrog proizvoda, upravo smo opstali zbog mnogobrojnih domaćih i stranih gostiju. Pa, da im se zahvalimo, odlučili smo na svojim društvenim mrežama objaviti recept za naše štrukle prilagođen za kućnu uporabu, i to na engleskom, kako bi se Talijani, Španjolci ili recimo ljudi iz Južne Amerike mogli okušati u njihovoj pripremi - rekao nam je jedan od vlasnika La Štruka Igor Mladinović.

Dok mnogi svoje recepte skrivaju, u La Štruku ne vide problem u tome da s gostima podijele “tajne” svog zanata.

- Smatramo da je recept poput nota na glazbenom crtovlju. Postoji pijanist koji će to odsvirati savršeno, a postoje ljudi koji će uživati u tome čak i ako nije izvedeno savršeno. Naš je recept malo prilagođen jer je riječ o drukčijem načinu odležavanja tijesta i drukčijim pećima, a kako će ispasti u kućnoj radinosti, ovisi o tome tko će ga raditi. Ne smatramo da smo otkrivanjem recepta izgubili goste jer su naši štrukli toliko popularni upravo zbog naših kuharica koje su radile i više od 1200 komada dnevno. Proći će i ovo, opstat ćemo i opet ćemo se veseliti gostima u našem dvorištu - rekao je neizlječivo optimistični Igor Mladinović.

Za tijesto:

320 g glatkog brašna (T-550)
50 g oštrog brašna (T400)
1 jaje
1,5 žlice ulja - pola žlice za tijesto, žlica za premaz
15 ml tople vode
pola žličice soli
pola žličice octa

Za punjenje:

500 g svježeg sira
50 g maslaca
1 žličica soli
1 jaje

Za preljev:

2 žlice otopljenog maslaca
500 ml vrhnja za kuhanje

Zagreb, 290414. 
Novootvoreni konceptualni restoran La Struk u Skalinskoj u kojem se posluzuju iskljucivo strukli.
Na fotografiji: kuhani strukli sa sirom.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Pomiješajte brašno, jaje, pola žlice ulja, toplu vodu, sol i ocat te zamijesite u kuglu tijesta. Premažite tijesto žlicom ulja i pustite da stoji prekriveno folijom na sobnoj temperaturi barem pola sata. Pomiješajte svježi sir, maslac, sol i jaje i miješajte dok ne dobijete finu i glatku teksturu smjese. Razvucite tijesto na stolnjaku rukama tako da bude tanko poput papira. Odrežite debele krajeve tako da tijesto posvuda bude ujednačene debljine. Poškropite otopljenim maslacem. Nanesite nadjev na tijesto tako da on pokriva malo više od trećine površine tijesta. Pomoću stolnjaka zarolajte tijesto od strane prekrivene nadjevom prema suprotnoj, praznoj strani. Režite štrukle rubom tanjurića tako da dobijete komade dužine od otprilike 11 cm. Stavite štrukle u kalup za pečenje, prelijte vrhnjem za kuhanje i maslacem. Pecite pola sata na 220 Celzijevih stupnjeva. Dobar tek!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 19:28