VIDEO RECEPT KOJI NAS JE RASPAMETIO

JEDNOSTAVAN ZALOGAJ: Napravili smo škotski scones od šunke i sira pa požalili što nismo udvostručili smjesu. To nam se neće ponoviti!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Scones su pogačice koje su iznimno popularne u Škotskoj, ali obožavaju ih i u ostatku Velike Britanije, a ono što je najbolje jest da ih je jako jednostavno napraviti

Mi smo se odlučili na slanu verziju ovih popularnih popodnevnih zalogaja, ali se sconesi mogu raditi i u slatkoj varijanti. Par je stvari koje morate imati na umu kad je u pitanju izrada sconesa. Prvo i najvažnije, nemojte ih dugo mijesiti. Što manje po njima ''petljate'' to će biti bolji.

Najbolje ih je miješati kuhačom ili slastičarskom lopaticom kako toplina vaših ruku ne bi previše rastopila maslac. Također, ne želite ih prepeći. Kad ih izvadite iz pećnice biti će jako mekani na dodir, ali samo ih je potrebno pustiti da se ohlade i postat će prave teksture. Sastojci koje koristite moraju biti hladni kako bi nakon pečenja sconesi biti hrskavi izvana, a mekani iznutra. Napravili smo scones od ostataka uskrsnog doručka, malo šunke, sira i svježeg mladog luka i razgrabili su se u trenu. Požalili smo što nismo napravili još jedan protvan!

Zagreb, 290319.
Uskrsna jela za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Trebat će vam:

260 grama brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
120 grama maslaca
60 grama milerama
60 grama mlijeka
120 grama naribanog cheddar sira
120 grama narezane kuhane šunke
60 grama nasjeckanog mladog luka

Zagreb, 290319.
Uskrsna jela za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Brašnu pomiješanom s praškom za pecivo dodajte maslac narezan na kockice. Sve usitnite u sitne mrvice te dodajte mlijeko, mileram, naribani cheddar, mladi luk i šunku. Sve dobro promiješajte. Prebacite na protvan za pečenje i oblikujte smjesu u krug. Izrežite na trokute te premažite žumanjkom. Pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 16:36