Na kraju krajeva, vješta i maštovita domaćica hvalisati se može i onim što je pripremila od siromašnih namirnica. U tome i jest čar kuhanja, od malo i od manje vrhunskog učiniti pravu raskoš i zadiviti goste. Oslić ala bakalar nije bakalar, ali ako se pripremi kako treba, neki manje iskusni neće ni primijetiti da jedu kopiju blagdanskog klasika. Brudet također može biti kraljevski obrok jer se sastoji od više vrsta riba, poput malih kokota, arbuna, skuše, oslića, ugora, mačke, tabinje, sipe..., umak od pelata s lukom i češnjakom obogaćuje se mediteranskim začinima, a najbolje ga je poslužiti uz palentu. U nju, pak, možete dodati naribani parmezan ili sipino crnilo za drugačiji okus i look!
Pečene lokarde s umakom od kapara
Juha od oslića i cipla s krumpirom i koromačem
Sendviči s oslićem u kukuruznom brašnu
Frigani inćuni s miješanom salatom
Srdele na brudet
Svidjeli su vam se recepti? Pročitajte još:
ISPROBANI RECEPTI: Savršeni okusi manje ekskluzivnih riba