TRADICIONALNO JELO OTOKA RABA

JESTE LI ČULI ZA OVO ZABORAVLJENO JELO: Specijalitet otoka Raba koji je toliko jednostavan da ga možete napraviti za tren!

 Tomisalv Krišto / HANZA MEDIA
Neka stara i zaboravljena vremena donose nam ovaj jednostavan, a opet tako ukusan recept

Zaboravljeno je i, donekle, sušenje ribe na vjetru. U ovom slučaju, hobotnice. Sušena hobotnica (sušeni štokalj) je tradicionalna namirnica otoka Raba. Tradicionalno se hobotnica suši dok je još svježa (to je uvjet!), a najbolje je to činiti na buri. To nije ništa što samo ne možete pripremiti, ukoliko ste te sreće da živite na moru. Jednostavno je, ili nekoliko krakova, ili cijelu hohotnicu objesite i sušite na vjetru. Ako sušite pojedinačno krakove, dovoljno će vam biti tri do četiri dana, pogotovo ako sa štokljem želite napraviti fritaju. Evo što će vam sve biti potrebno za fritaju!

Sastojci:

sušeni krak hobotnice
luk
maslinovo ulje
jaja
sol

Supetarska Draga, 180419.
Konoba More.
Na fotografiji: stokalj - jelo sa suseno hobotnicom.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomisalv Krišto / HANZA MEDIA

Priprema:

Sušeni krak hobotnice izrežite na tanke komade. Stavite sa strane. Luk izrežite na tanke ploškice. Jaja razbijte u posudu i razmutite ih. Posolite pa ponovno razmutite. Zagrijte maslinovo ulje, na njega dodajte luk pa kratko prepržite. Ubacite i štokalj pa pržite dvije minute. Dodajte jaja i pecite dok se ne stisnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 12:42