DOBRI RESTORANI 2019.

KAKO NAM JE BILO U OVOJ ŠIBENSKOJ KONOBI: Na početku šibenske rive čuvene stare marende zamijenila su modernija jela!

Čuvene stare marende zamijenila su modernija jela

Konoba Tomaseo
Obala dr. F. Tuđmana 3, Šibenik
022 219 254

Konoba Tomaseo na početku šibenske rive nije ni pretenciozan restoran, ali ni iskrena konoba, nego nešto između. Pozicija je izuzetna, pogled kroz staklene stijene na šibenski kanal famozan, a unutrašnjost konvencionalna i stereotipna. Kažu starosjedioci da se na tom mjestu prije preuređenja odlično “marendavalo” no tih starih marendi na jelovniku više nema.

Uglavnom su danas tu na relativno velikoj karti paštete i carpaccio za predjela, Caesar i Caprese salata, T-bone i Tagliata. Jasno je da školjki, naročito dagnji, svježe ribe i škampi ne nedostaje ako vrijeme služi ribarima. Sipu s bobom i pljukancima kao jedino jelo koje me zainteresiralo nisu te večeri imali. Ipak, moram reći da smo na kraju u Tomaseu dobro jeli, a odabir špageta s vongolama na preporuku konobara pokazao se odličnim.

Hobotnica na salatu, kao i ona narezana na listiće kao carpaccio bila je vrlo korektna, dobro začinjena i primjereno termički obrađena. Pašteta od kozica malo preteška, a kozice na palenti sa sirom interesantne. Porcije te večeri serviranih ispravno skuhanih špageta bile su prilično velike i bogate vongolama s dosta jako finog toča, pa smo brzo odustali od daljnjih narudžbi.

Kada bih ocjenjivao samo ovo jelo, restoran bi zaslužio najvišu ocjenu. Deserti koje smo naručili iz znatiželje nisu vrijedni spomena, pa u Tomaseu moraju na tome jako poraditi. Vinska karta je s pravom lokalizirana, uz neke izuzetke, pa smo mi uživali u uvijek izvrsnom Jermannovom Chardonnayu po prihvatljivoj cijeni.

Izvrsna lokacija, ljubazno osoblje i dolazeća turistička sezona naprosto išću napredak u kuhinji. Uvjeren sam da se to može.

KATEGORIJA RESTROANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 7/10

AMBIJENT: 7/10

USLUGA: 8/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:19