Kako napraviti najbolju pizzu?

Tanko tijesto, nadjeva baš koliko treba

Jedna od najboljih stvari koju su Talijani izmislili, a ostatak svijeta sa zadovoljstvom prigrlio. Pizza. Neki vole onu majčinu varijantu s debljim domaćim tijestom i toliko sira i naribane šunke da do večeri morate gladiti trbuh i mirno sjediti. Neki pak vole onu tradicionalnu talijansku recepturu s hrskavim tijestom i zanimljivim sadržajima.

Ako ste više ljubitelj tankog tijesta, otkrivamo provjerenu recepturu koju ćete pronaći ovdje. Recept je to rođenog Amerikanca Petera Reinharta. On je više od pekara i slobodno ga možete nazivati umjetnikom krušnih proizvoda i pizza majstora jer on to i jest. Iako originalni recept zahtijeva raspršivač ulja i kamen za pečenje, može se sve i bez takvih izuma.

Recept je nešto opširniji i nemojte odustati kad se uvijerite da je za pripremu potrebno puna dva dana jer ih nećete provesti u miješenju tijesta, a trud će vam se itekako isplatiti.

Donosimo vam još nekoliko odličnih recepata i ideja za nadjeve:

  1. Pizza s mozzarellom, cherry rajčicama, rigom i parmezanom
  2. Pizza s paprikom
  3. Pizza s mozzarellom, grabancijašem i bosiljkom
  4. Pizza sa školjkama i kozicama
  5. Pizza s patlidžanom

Zato postavite karirane stolnjake, izvadite bijele tanjure i ne zaboravite na glazbu. Servirajte talijansku pizzu i razveselite svoje najmilije. Buon appetito!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:24