DUBROVNIK FESTI WINE

KAMENICE I VINO: Dubrovački vinski festival se zahuktava. Nakon ocjenjivanja, počela su i popratna događanja!

 Julio Frangen
Dubrovački vinski festival se zahuktava. Nakon dvodnevnog ocjenjivanja međunarodnog žirija koje se odvijalo iza zatvorenih vrata počela su i mnogobrojna popratna događanja unutar Dubrovnik Festi Wine.

Županijska smotre vina već je prije tri godine poprimila i međunarodni karakter. Uz gostovanje vinara iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Makedonije u službenom programu popratna manifestacija u Hotelu President ipak se zadržala na «domaćem terenu», na vinarima s Pelješca, Korčule i iz Konavala.

Julio Frangen

Bilo je to slijepo kušanje u kojem su svi gosti večere odabirali vino koje se po njihovu sudu najbolje spaja s okusom stonskih kamenica. Na odluku je bilo ponuđeno nekoliko inetrnacionalnih sorti i naravno malvasia dubrovačka, grk i pošip. Uz tri rosea sva su ostala od ukupno dvanaest istakanih bila bijela vina.

Julio Frangen

Po sudu publike najviše je glasova dobio Volarevićev chardonnay Quatro (vinogorje Komarna), a slijedio ga je odličan lumbarajski Grk vinarije Lovrić.

Julio Frangen

Na današnjem je programu feste grand testing malvasie dubrovačke u znamenitim Konavoskim dvorima, a dan završava svečanom večerom u hotelu Palace, s gostujućim chefom Juretom Tomičem iz oštarije Debeluh iz Brežica (Slovenija).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:02