VJEČNA DILEMA

KOLIKO MESA KUPITI ZA ROŠTILJANJE? Savjeti kako da vam nikada ne bude premalo ni previše!

 Getty Images/iStockphoto
Za ekipu od 50 ljudi!

Izračunavanje količine mesa koju biste trebali pribaviti za veliku roštiljadu zna biti prilično teško.

Prvo biste trebali obratiti pozornost na demografske karakteristike društva koje će na roštiljadi biti. Ako hranite skupinu djece, onda će vam trebati otprilike 110 grama mesa po djetetu, a ako hranite ''kršne momke'' će vam trebati tri puta toliko. Većina velikih društava spada negdje između tih brojeva.

Friends camping and having a barbecue in forest
Getty Images

Računajte da vam za jednu osobu treba otprilike 300 do 400 grama sirovog mesa. Ako se radi o mesu bez kosti onda biste trebali pripremiti 300 grama mesa po osobi, a ako se radi o mesu s kostima onda bi to trebalo biti oko 400 grama. Zapamtite, bolje da ljulja nego da žulja! Burgeri i kobasice su meso koje je nalakše izvagati. Radite li na primjer pulled pork sendeviče, računajte da će vam trebati oko 10 kg svinjetine za ekipu od 50 ljudi. Pripremate li pak pileća prsa, računajte da će vam trebati pola cijelih pilećih prsa po osobi.

Barbecue pork ribs-grilled. A close up photo of a chef hands grilled a barbeque pork ribs. The chef holding the ribs with a tongs. For more pictures like this https://secure.istockphoto.com/search/lightbox/15915184#14248356
Getty Images

Kada je riječ o planiranju priloga, računajte da će vam biti potrebno oko 150 grama po osobi. Uzmite u obzir da, ako radite konkretnije priloge poput krumpir salate ili grah salate, će gosti pojesti manje mesa. U svakom slučaju, meso i priloge uvijek možete spakirati gostima za ponijeti kući.

Smoked chicken and fig salad
Getty Images/iStockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:50