PREDSTAVLJANJE MENIJA

KONCEPT MENIJA PREUREĐENE KAVANE: Vodeću riječ o gastronomskoj ponudi Kavkaza vodi chef Darko Vlašić!

 John Pavlish
 

„Ne kod kuće, a ipak doma", stara bečka izreka o kavani, koja u jednoj rečenici sažima pravo značenje te srednjoeuropske pa samim time i hrvatske institucije.

Snažna povezanost kavane s kazalištem istaknuta je u svakom kutku Kavkaza, od originalnog rukopisa Vatroslava Lisinskog apliciranog na stropu iznad ulaza do brojnih plakata za predstave iz povijesti HNK, povijesnih fotografija i originalnih nacrta HNK kojima su ukrašeni zidovi.

U Kavkaz se više ne ide samo po kavicu i dašak umjetničke atmosfere! Zaljubljenicima u povijest omiljene kavane danas je prezentirana ponuda maštovito osmišljenih jela koja se poslužuju u Kavkazu. Uz vinski bar i razne postave izložbi vezanih uz povijest kazališta, gastro ponuda je jedan od novih sadržaja koji će zasigurno privući sve generacije.

Osim vrlo zanimljivog prostora, Kavkaz je odlučio predstaviti gastronomsku ponudu za koju je zadužen chef Darko Vlašić. Na jučerašnjem predstavljanju su tako poslužena jela jesenske palete okusa.

John Pavlish

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena ukrašena s dimljenom crvenom paprikom i uljem od peršina, s malo prženog slanutka koji ima funkciju zamjene suhih okruglica od kruha.

Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinirao s pappardellama i domaćom slavonskom kobasicom.

John Pavlish

Za kraj je pripremljen file lososa, zamišljen kao francuska salata i pečeno meso u ribljoj varijanti. Uz pečeni losos, tu su kuhana cikla, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, krema od avokada, dehidrirana cikla i ulje od peršina.

John Pavlish

Kesten kolač sastoji se od brownie čokolade, podloge od najfinije čokolade, kreme od kestena i ruma, te mousse kreme od mliječne čokolade i kestena te ručno rađene pločice od belgijske mliječne čokolade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:06