KAKO?

KORAK PO KORAK: Detaljni savjeti kako pripremiti sve popularnije havajsko tradicionalno jelo - šareni tuna poke!

    AUTOR:
    • Sunčana Barušić

  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2020. u 10:55

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Detaljni savjeti za popularno jelo chefa Gorana Kuncea iz restorana Franko's Street Bar...

Havajsko tradicionalno jelo postalo je globalno popularan i omiljen street food. U Hrvatskoj je na dobrom putu da s trona popularnosti skine sushi. Naučite ga napraviti kod kuće!

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

KORAK 1.

Pripremite kuhanu sushi rižu, leđni dio svježe tune, tartar od svježih jadranskih kozica, povrće i začine.

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

KORAK 2.

Na toplu rižu rasporedite furikake začin kojeg možete nabaviti u specijaliziranim prodavaonicama.

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

KORAK 3.

Na kockice narezanu tunu marinirajte poke umakom, crnim sezamom i nasjeckani mladim lukom.

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

KORAK 4.

Dobro promiješajte mariniranu tunu kojoj dodajte i žlicu sitno sjeckanog ljubičastog luka.

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

KORAK 5.

Na rižu slažite: mariniranu tunu, tartar od kozica, edamame - zelena zrna soje i marinirane shiitake gljive.

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

KORAK 6.

Na kraju dodaje još malo narezanog svježeg krastavca te na sredinu ukiseljenog đumbira.

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija